1.jūnijā aicina uz ikgadējo Lielo ratu pastaigu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecāku apvienība «Māmiņu klubs» 1.jūnijā rīko ikgadējo organizācijas pasākumu «Lielo ratu pastaiga 5», kura laikā simtiem māmiņu un tētu ar mazuļiem vienlaicīgi visā Latvijā izies ielās.

Lielā ratu pastaiga ir sociāla akcija, kad vienā laikā vairākās vietās notiek gājiens ar mazuļiem ratiņos. Šogad Pastaigas mērķis ir jaunajām ģimenēm iepazīties savā starpā, savā apkaimē veidojot reģionālos vecāku centrus, kas veido aktivitātes par bērniem un ģimenēm draudzīgu Latviju.

Iepriekš katru gadu Lielajā ratu pastaigā vienlaikus piedalījās vairāk nekā 2000 dalībnieku.

Lielā ratu pastaiga notiek jau piekto gadu. Organizācija «Māmiņu klubs» pasākumu rīko ar mērķi saliedēt māmiņas atkarībā no viņu dzīvesvietas, sadraudzēties un sniegt atbalstu, kā arī apzināt vecāku ar maziem bērniem vajadzības katrā konkrētā pašvaldībā.

1. jūnijā plkst. 12 dažādās Latvijas pilsētās un rajonos vecāki ar bērniem satiksies norunātā vietā, kas publicēta portālos www.maminuklubs.lv un www.maminklub.lv.

Ratiņus un pastaigu biedrus rotās krāsaini baloni un citas pazīšanas zīmes, kā mazuļu pēdiņu aplikācijas, plakāti, ziedi. Pasākuma laikā notiks kopīga fotografēšanās, iepazīšanās un sarunas. Parasti, šādi tiekoties Lielajās pastaigās, «Māmiņu kluba» mammas satiekas, iepazīstas ar savā rajonā dzīvojošajām, sadraudzējas un sniedz cita citai lielisku atbalstu arī turpmāk. Ne mazāk svarīgs Lielās ratu pastaigas uzdevums ir jaunās mātes aktīvāka iesaistīšana sabiedriskajā dzīvē, pēcdzemdību nomāktības profilakse un atbalsts krīzes situācijās.

«Māmiņu kluba» vadītāja Sandija Salaka: «Kad pirms pieciem gadiem kāda «Māmiņu kluba» māmiņa portālā ierosināja ideju par Lielo ratu pastaigu, nezinājām, ka tā kļūs par ikgadēju, ilgstošu tradīciju, kas iedvesmojusi izveidoties vairākiem reģionāliem māmiņu klubiem un vecāku centriem. Ir ļoti būtiski, lai Latvijā dzimtu bērni - ne tikai Rīgā vai lielākajās pilsētās, bet arī mazpilsētās un lauku rajonos. Tikpat būtiski ir aicināt jaunās ģimenes savā starpā kontaktēties un veidot savā apkaimē aktivitātes, kas palīdz šai vietai kļūt bērniem draudzīgai, sadarbojoties ar pašvaldību un rosinot jaunas idejas, kā atbalstīt ģimenes ar bērniem. Lielā ratu pastaiga ir brīdis, kad apkaimes ļaudis ierauga, cik īstenībā daudz bērnu un ģimeņu tur dzīvo, un ka tas ir liels spēks.»

Piektās Lielās ratu pastaigas vecāku tikšanās vietu saraksts Latvijā - 1.jūnijā, plkst.12:00

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu