«Par svarīgo» – optimistisks stāsts par vecumu Gruzijas mazpilsētā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Tapusi Pāvela Širova un Ata Klimoviča dokumentālā īsfilma «Par svarīgāko». Tas ir personisks stāsts, kurā populārais latviešu žurnālists Atis Klimovičs satiekas ar savu gruzīnu draugu – septiņdesmitgadīgo Otari gleznainajā Kahetijas pilsētiņā Signagi. Pirmizrāde notiks kinoteātrī «K.Suns» 11. jūnijā plkst. 18.

«Kad pirms 10 gadiem iepazinos ar Otari Mgaloblišvili, jau bija slēgta Signagi tipogrāfija, kurā viņš daudzus gadus bija nostrādājis par direktoru. Dzīve Gruzijā bija pilna neskaidrību un pārmaiņu. Turklāt gan Otari, gan viņa sieva Tinatina bija jau pensijas gados, tā ir manas mammas paaudze, kuras «ziedu laiki» pagāja Brežņeva ērā,» saka Atis Klimovičs. «Veidojot filmu, gribējām saprast, kas ir tas svarīgais, pie kā cilvēks šādā situācijā un dzīves posmā turas.»

«Otari turas pie stieņa. Viņš ir vienīgais septiņdesmitgadīgais dalībnieks, kurš piedalās Gruzijas čempionātā bench press disciplīnā. Tā ir svaru stieņa spiešana guļus, kas lielākoties pasaulē pazīstama kā viena no pauerliftinga sastāvdaļām, bet Gruzijā, Irānā un vēl dažviet ir populāra arī kā atsevišķa disciplīna. Tomēr stienis, kā izrādījās, nav ne vienīgais, ne svarīgākais,» stāsta Pāvels Širovs.

Filmas veidošanā strādājuši operatori Andris Priedītis, Artis Baņģieris, Reinis Ūbelis, montāžas režisors Valdis Zeļonka, redaktore Inese Zandere.

Filmu producējusi SIA «Drejas», tās tapšanu atbalstījusi Gruzijas vēstniecība Latvijas Republikā, a/s AirBaltic Corporation, IDS Borjomi International, SEAF Small Enterprise Assistance Funds, Hotel Georgian House.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu