Niklāvz dodas uz «Primavera Sound» festivālu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Dirty Deal Audio» mūziķis un producents Niklāvz kopā ar igauņu kolēģiem - producentiem Firejose un Sander Molder - šonedēļ dodas uz Eiropā alternatīvās mūzikas festivālu «Primavera Sound». Niklāvz festivāla ietvaros uz skatuves kāps divas reizes, gan uzstājoties mūzikas profesionāļiem konferences «Primavera Pro Sound» ietvaros, gan koncertējot festivāla apmeklētājiem uz vienas no festivāla galvenajām skatuvēm, informē «Dirty Deal Audio».

Festivāls «Primavera Sound» pakāpeniski kļūst par Eiropas vienu no svarīgākajām jaunās alternatīvās mūzikas konferencēm, un tiek prognozēts, ka to šogad apmeklēs ap 150 000 mūzikas industrijas profesionāļu un fanu. Niklāvz dalība festivālā tiek nodrošināta, pateicoties jauniešu medija «Pieci.lv» un Baltijas mūzikas eksporta platformas «The Baltic Scene» sadarbībai. Festivāls šogad notiek no 28. līdz 31. maijam.

Līdz šim liepājnieks Niklāvz ir izdevis divus mini albumus - «Slazds» un «Blocks». 2. jūnijā gaidāms kopīgs mini albums «Sugar, Spice & Everything Nice», kas tapis sadarbībā ar lietuviešu talantu Justicious. Jaunais mūziķis sadarbojies arī ar Latvijā pazīstamiem reperiem, tostarp izpildītāju Ozolu (Ģirtu Rozentālu), un guvis panākumus, uzvarot lielākā Lietuvas alternatīvā festivāla «Satta Outside» rīkotajās starptautiskajās bītmeikeru sacensībās «Ritmo Kovos».

«Esmu pirmais latvietis, kurš uzvarējis šajās sacensībās - visus iepriekšējos gadus bija uzvarējuši pašmāju producenti no Lietuvas. Šī uzvara deva iedvesmu turpināt iesākto darbu pie mūzikas un producēšanas. Vērts pieminēt, ka esmu arī piedalījies Baltijas valstu elektroniskās mūzikas producentu nometnē «Baltic Trail'», kas notika Liepājā un kurā bijām seši producenti no Latvijas, seši no Lietuvas un seši no Igaunijas. Piedalīties šinī pasākumā bija ļoti vērtīgi, jo varēju sadarboties un veidot mūziku ar vieniem no Baltijas labākajiem jaunajiem elektroniskās mūzikas producentiem. Esmu arī mūziķu apvienības «Dirty Deal Audio» biedrs,» par savu pieredzi stāsta Niklāvz.

«Primavera Sound» ekspertu diskusijā par Baltijas reģionu šogad piedalīsies arī Latvijas un Igaunijas pārstāvji - «Tallinas Mūzikas nedēļas» rīkotāja Helēna Sildna, «Pieci.lv» mūzikas redaktors Toms Grēviņš un «The Baltic Scene» vadītāja Natālija Mets.

www.primaverasound.com

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu