Vācija gatavojas gaidāmajiem protestiem pret G7 samitu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagaidāms, ka demonstrācijā, kuru G7 samita priekšvakarā Garmišā-Partenkirhenē iecerējuši kreisie ekstrēmisti, piedalīsies vairāk nekā 10 000 cilvēku. Līdz sestdienas rītam laukā pie Bavārijas kūrotpilsētiņas iekārtotajā telšu nometnē bija ieradies jau aptuveni tūkstotis protestētāju.

Tūkstošiem citu no visas Vācijas šobrīd autobusos vēl dodas uz Garmišu-Partenkirheni.

Akcijas «Apturiet Elmavu» rīkotāji tomēr pauž cerības, ka protesti neizvērtīsies vardarbībā.

«Mūsu protesti ir dažādi, tostarp pat pilsoniskās nepakļaušanās bloķēšanas akcijas,» norādīja protestu rīkotāju pārstāvis, tomēr piebilstot, ka netiekot plānota «jebkāda eskalācija».

Tikmēr samita norises vietas apsargāšanā Vācija iesaistījusi vairāk nekā 20 000 policistu.

Kā ziņots, svētdien Bavārijas Alpu kūrortā sāksies G7 samits, kurā pasaules industriāli visattīstītāko valstu līderi iecerējuši apspriest problēmas, kas nomāc mūsdienu pasauli, sākot ar Krievijas agresiju pret Ukrainu un islāmistu terorismu un beidzot ar Grieķijas parādu krīzi.

Elmavas pilī, kas atrodas Garmišas-Partenkirhenes apkārtnē, Vācijas kanclere Angela Merkele uzņems ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas un Lielbritānijas līderus, taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau trešo reizi uz šo divas dienas ilgo galotņu sanāksmi nav aicināts.

Pasaules ietekmīgāko demokrātiju līderi atzinuši, ka Krievijas iebrukums Ukrainā vismaz uz laiku ir diskvalificējis Putinu kā viņu kluba iespējamo biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu