Prezentēs «Plenēra apvienības» CD ar Imanta Kalniņa mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 27. maijā, plkst. 21 mūzikas namā «Daile» notiks «Plenēra apvienības» ieraksta «ne'Formāts» un koncertizrādes prezentācija, kurā skanēs Imanta Kalniņa zināmas un mazāk pazīstamas dziesmas un melodijas no kinofilmām un izrādēm – «Akāciju palags», «Balāde par balto kuģi», «Melnā aronija», mūzika no k.f. «Uzticamais draugs Sančo», «Tavs dēls» u.c.

Koncertizrādē skanēs jaunas interpretācijas kamermūzikas žanram raksturīgajā skanējumā, saglabājot mūsdienu aktuālās mūzikas tendences. Īpaša vieta atvēlēta Imanta Kalniņa un Māra Čaklā kopdarbam – dziesmām no izrādēm un kinofilmām, kā arī mazāk pazīstamu dziesmu, arī jaunu kompozīciju un līdz šim nepublicētu Māra Čaklā dzejoļu atskaņojums. Tāpat koncertā varēs dzirdēt Latvijas Radio 1. studijā ierakstītās un mūzikas izdevniecībā «UPE tuviem un tāliem» nule iznākušā CD «ne’FORMĀTS» kompozīcijas, kurās piedalās akadēmiskās un džeza mūzikas profesionāļi un aktrises Karīna Tatarinova un Maija Doveika.

Koncertā, tāpat kā kompaktdiska ierakstā piedalās aktrises Karīna Tatarinova un Maija Doveika, kā arī koncertā un koncertprogrammas izveidē piedalās akadēmiskās mūzikas profesionāļi: Jānis Stafeckis (kontrabass), Oskars Krašauskis-Krauze (arfa), Ivars Kalniņš (perkusijas), Artūrs Noviks (akordeons) un džeza ģitārists un virtuozs Artūrs Kutepovs.

Koncertprogrammas nosaukums «dzima» kādā fotosesijā, kad, aplūkojot uzņemtos kadrus, atskanēja nopūta un fotogrāfa teksts: «Laba, bet nav žurnāla formāts. Neformāts.» Neierāmējams. Netverams. Pārāk daudz informācijas...

Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu