Koris «Latvija» sāks sadarbību ar Vācijas MDR orķestri un kori

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» sāks sadarbību ar MDR orķestri un kori, informēja kora pārstāve Ieva Vītiņa. Valsts akadēmiskais koris «Latvija» devies divu nedēļu koncertturnejā uz Vāciju un Šveici, savu ceļojumu sākot ar jaunas sadarbības dibināšanu - pirmo reizi notiks sadarbība ar MDR Radio kori un simfonisko orķestri, kas ir vecākais radio simfoniskais orķestris Vācijā.

Šogad Leipciga svin savu tūkstošgadi. Jubilejas svinībām par godu tiek rīkota plaša kultūras programma, kuras laikā MDR orķestris un MDR koris diriģenta Nēmes Jervi vadībā atskaņos igauņu klasiķa Rudolfa Tobiasa oratoriju «Jonas vēstījums» («Des Jona Sendung»). Kā norādīja Vītiņa, šī opusa pasaules pirmatskaņojums notika Leipcigā Sv.Andreja baznīcā 1909. gadā.

Kopā ar kori «Latvija» šī opusa atskaņojumā piedalīsies MDR koris, MDR orķestris, MDR bērnu koris, kā arī solisti - soprāns Suzanna Bernharda, mecosoprāns Īrisa Fermiliona, tenors Dominiks Vortigs un bass Ains Angers. Pie diriģenta pults stāsies igauņu maestro Nēme Jervi. Oratorija izskanēs Zūlas Kongresu centrā 6. jūnijā, kā arī 7. jūnijā Leipcigas koncertzālē «Gewandhaus».

Vītiņa stāstīja, ka zāle ir pazīstama ar savu akustiku un tajā koncertējušas daudzas mūzikas leģendas - Fēlikss Mendelszons, Pēteris Čaikovskis, Edvards Grīgs un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu