«Dirty Deal Teatro» dokumentālā teātra izrāde «Savā vietā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28. maijā plkst. 19 pirmizrādi «Dirty Deal Teatro» (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2) piedzīvos režisoru Georgija Surkova un Valērijas Surkovas kopdarbs – dokumentālā teātra izrāde «Savā vietā». Tajā spēlē Dmitrijs Petrenko, Dana Čerņecova un Kaspars Zāle. Izrādes šajā sezonā būs skatāmas arī 11. un 13. jūnijā plkst. 19.

Šajā dokumentālajā teātra izrādē ir savienoti septiņu dažādi cilvēku stāsti, katrs no viņiem cenšas atklāt savu vietu.

Mārcis vairākus gadus studēja Nīderlandē, bet nav tur palicis, jo iemācījās pamanīt, ka interesanti cilvēki ir arī Latvijā. Karīna ir dzimusi Rīgā, bet nemīl ne šo pilsētu, ne valsti. Šobrīd dzīvo Lielbritānijā un nemīl arī to. Viņa nekur nejūtas labi. Māris 30 gadus pavadījis dažādās pasaules valstīs, 20 no tiem kā veiksmīgs mākslinieks, dzīvojis pasaules metropolē Ņujorkā. Tomēr viņš atgriezās Latvijā, bet daudzi tā arī nav sapratuši kāpēc.

«Piederība, māju sajūta, identitāte, iekšējā labsajūta, respektīvi, tāds savs kaktiņš. Tas viss ir ārkārtīgi būtiski, lai radītu patīkamu vidi cilvēka iekšienē. Patiesībā nav svarīgi, vai šī sajūta tev ir Latvijā vai ārpus tās robežām,» par «Savā vietā» stāsta viens no izrādes režisoriem Georgijs Surkovs.

«Savā vietā» ir dokumentāla teātra izrāde, kur satikties šiem un vēl vairāku citu cilvēku stāstiem par tēmu, kāpēc dzīvot vai nedzīvot Latvijā. Tā būs saruna starp cilvēkiem – esošajiem un bijušajiem Latvijas iedzīvotājiem –, kas nekad nebūtu satikušies uz dzīvu sarunu atšķirīgā vecuma, izglītības vai dzīves apstākļu dēļ, un šajā sarunā dzimst jaunas un neparedzamas atziņas.

dirtydeal.lv/teatro

Izrādes 28. maijā 19:00 un 11., 13. jūnijā plkst. 19:00. Biļešu cena: EUR 9,00 (LVL 6,33); skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 5,00 (LVL 3,51)

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu