Cēsīs sākas divpadsmitais «Kremerata Baltica» festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @PeterisCello

Ar atklāšanas koncertu Vidzemes koncertzālē «Cēsis» piektdien, 5. jūnijā, sāksies divpadsmitais «Kremerata Baltica» festivāls «Veltījums Mečislavam Veinbergam», informē koncertzālē.

Gidona Krēmera dibinātā festivāls «Kremerata Baltica» notiks no 5. līdz 8. jūnijam un tā ietvaros gaidāmi trīs koncerti jaunajā festivāla mājvietā – koncertzālē «Cēsis», kā arī pa vienam koncertam Siguldā, koncertzālē «Baltais flīģelis» un Rīgā, koncertzālē «Lielā Ģilde».

Festivāla piecu koncertu programmā klausītāji varēs dziļāk iepazīt komponista Mečislava Veinberga un viņa laikabiedru muzikālo mantojumu ievērojamu solistu izpildījumā.

Šogad Gidons Krēmers uz festivālu aicinājis arī lielu skaitu solistu no dažādām pasaules valsīm.

Koncertos piedalīsies pianisti Andrius Žlabis, Jūlija Avdeejeva, klarnetists Mate Bekavacs, dziedātāji Oļesja Petrova, Aleksejs Močalovs, trompetiste Tīna Ting Helseta, orķestra solisti - Madara Pētersone, Giedre Dirvanauskaite, Agata Daraškaite, Santa Vizine, Pēteris Sokolovskis, Jurijs Gavriļuks, Andrejs Puškarevs. Diriģente Mirga Gražinīte-Tila.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu