Tiek pieprasīts anulēt Keitlīnas Dženeres Olimpisko spēļu zelta medaļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Tiklīdz sportists Brūss Dženers parādījās publikā kā Keitlīna Dženere, tika iesniegta petīcija portālā change.org, kurā tiek pieprasīts atņemt sportistam viņa 1976. gadā iegūto Olimpisko spēļu zelta medaļu.

Petīcijā teikts, ka Keitlīna Dženere tiek apsveikta ar sevis apzināšanos un vēlmi dzīvot kā sievietei, bet Olimpisko spēļu zelta medaļu viņa izcīnīja kā vīrietis un, ja jau nekad tā nav jutusies, tad startējusi sev neatbilstošā kategorijā.

Tā kā Keitlīna vienmēr jutusies kā sieviete, tad medaļas iegūšana ir uzskatāma par negodīgu, jo vīriešu sporta veidos sievietes nevar piedalīties un sacensties pret vīriešiem.

Brūss Dženers un Keitlīna Dženere ir viens un tas pats cilvēks, Olimpiskajai komitejai būtu jāizskata medaļas anulēšanas pieteikums.

Trīs dienu laikā petīcija ir savākusi nieka 2500 balsis, un izskatās, ka Keitlīna Dženere paliks ar savu zelta medaļu un viņas sasniegumu neviens neanulēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu