Bavārijā 30 000 cilvēku piedalās demonstrācijā pret G7 samitu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 30 000 cilvēku ceturtdien piedalījās demonstrācijā pret šīs nedēļas beigās Vācijas federālajā zemē Bavārijā paredzēto «Lielā septiņnieka» jeb G7 valstu samitu.

Bavārijas galvaspilsētā Minhenē norisinājās miermīlīgs gājiens, un varasiestādes lēsa, ka tajā līdz pēcpusdienai piedalījās 34 000 cilvēku.

Cilvēkus uz demonstrāciju aicināja vides aktīvisti, antiglobālisti un opozīcijas partijas. Demonstranti iestājās pret Eiropas Savienības (ES) un ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgumu (TTIP), par kuru jūlijā notiks sarunu nākamā kārta. Protestētāji arī aicināja glābt klimatu un apkarot nabadzību.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka 43% Vācijas iedzīvotāju uzskata, ka ES un ASV tirdzniecības līgums viņu valstij nāks par sliktu.

G7 samitā ir paredzēts apspriest starptautisko tirdzniecību, klimata pārmaiņas, sabiedrības veselību, nabadzības mazināšanu, globalās drosības krīzes un citus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu