Slaktiņu ASV universitātes pilsētiņā sarīkojis Holivudas režisora dēls (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slaktiņu universitātes pilsētiņā ASV Kalifornijas štata dienvidos, kurā piektdienas vakarā nodurti vai nošauti septiņi cilvēki un ievainoti vismaz 13, sarīkoja Holivudas režisora Pītera Rodžera dēls Eliots Rodžers, kurš bija psihiski nelīdzsvarots, sestdien paziņoja policija.

Slaktiņš notika Ailavistas pilsētā netālu no Kalifornijas Universitātes ciemata Santabarbarā. 22 gadus vecais Rodžers nodūra trīs cilvēkus un nošāva vēl trīs, bet pēc tam izdarīja pašnāvību nošaujoties.

Rodžera tēvs Pīters Rodžers bija režisora palīgs 2012.gada Holivudas grāvējā «Bada spēles» («The Hunger Games»).

Policija analizē draudu video «Atmaksa» («Retribution»), kuru vietnē «YouTube» ievietojis Eliots Rodžers. Šajā video viņš, sēžot automobilī, runā par sievietēm, kas pēdējos astoņus gadus viņu noraidījušas vai ignorējušas, un sola «jūs visas sodīt par to».

Pirms šī slaktiņa policija bija «kontaktējusies» ar Rodžeru trīs reizes, un pirmā no tām bija 2013.gada jūlijā, preses konferencē paziņoja Santabarbaras apgabala šerifs Bils Brauns.

Izklāstot slaktiņa detaļas, Brauns sacīja, ka Rodžers vispirms ar nazi nogalinājis trīs vīriešus savā dzīvoklī, katru sadurot vairākas reizes. Pēc tam viņš kādā ielā uzbruka trim sievietēm, nošaujot divas no viņām 22 un 19 gadu vecumā. Trešais viņa nošautais upuris bija 20 gadus vecs students Kristofers Martiness, kuru Rodžers atrada, braucot ar savu automobili - melnu BMW.

Kad Rodžers sāka haotiski braukāt pa ielu, šaujot uz garāmgājējiem, policija sāka pakaļdzīšanos un iešāva viņam gurnā. Kad viņa automašīna ietriecās vairākos stāvošos automobiļos un apstājās, policija tajā atrada Rodžeru mirušu ar šautu brūci galvā.

Rodžera automobilī BMW tika atrastas trīs pusautomātiskās pistoles ar deviņu milimetru kalibru, kas bija likumīgi nopirktas un reģistrētas, un daudz munīcijas.

Rodžeru ģimenes advokāts Alans Šifmens paziņoja, ka Eliotam Rodžeram bērnībā diagnosticēts Aspergera sindroms un viņu ārstējuši daudzi profesionāļi.

Minētajā video Rodžers runā par «atmaksas dienu» un savu «vientulības, noraidījuma un nepiepildītu vēlmju» dzīvi.

«Es nogalināšu katru samaitāto, augstprātīgo blondo slampu, kuras es šeit redzu. Visas šīs meičas, kuras es tā vēlējos, ir mani noraidījušas un skatījušās uz mani no augšas kā uz zemāku cilvēku,» viņš sacīja šajā ierakstā.

Slaktiņš notika dažas nedēļas pirms Kalifornijas Universitātes akadēmiskā gada beigām. Rodžers bija students citā augstskolā.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu