Kaujās Ukrainas austrumos vismaz 24 bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vismaz 24 cilvēki gājuši bojā kaujās Ukrainas austrumos, kas atjaunojušās pēdējo 24 stundu laikā, bet Ukrainas centrālā valdība un prokrievisskie separātisti viens otru apsūdz par jaunas ofensīvas sākumu, liecina karojošo pušu sniegtā informācija.

Prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos paziņojuši, ka pēdējo 24 stundu laikā ir nogalināti 14 nemiernieki un pieci civiliedzīvotāji, bet ievainoto vidū ir 24 civiliedzīvotāji un 86 nemiernieki.

Savukārt Ukrainas armija ir paziņojusi par piecu karavīru bojāeju kaujās pēdējo 14 stundu laikā.

Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas armijas korpusa komandiera vietnieks Eduards Basurins paziņojis, ka Ukrainas drošības spēku veiktie triecieni republikā ir provokācija, kurai tuvākajā laikā - visticamāk, naktī no piektdienas uz sestdienu pirms pasaules septiņu lielāko ekonomiku valstu grupas G7 sanāksmes - ir gaidāms jauns uzbrukums.

Arī Ukrainas valdības spēki paziņoja, ka vardarbības saasinājums saistāms ar nemiernieku rīkotajiem uzbrukumiem, kas tuvākajā laikā varētu pastiprināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu