Filmu festivāls «2Annas» šogad saņēmis gandrīz 1300 pieteikumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskais filmu festivāls «2Annas» šogad saņēmis gandrīz 1300 filmu pieteikumu no vairāk nekā 70 valstīm, informēja organizatori. Rekordliels filmu skaits - 60 filmas - saņemts no Latvijas. Pieteikto filmu vidū ir gan Latvijā jau atzītu režisoru darbi, gan arī filmas, kas nominētas Eiropas kino akadēmijas balvai, vai jau ieguvušas balvas Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā un citos atzītos festivālos.

Šogad festivālu «2Annas» veido trīs konkursa un vairākas tematiskās programmas. Šī gada festivāla tēma – Vīrietis: varonis, mīļākais, āksts. Tāpat «2Annas» piedāvās filmu programmu mūzikas festivālos «Positivus» un «Laba Daba», demokrātijas festivālā «Lampa» un kultūras forumā «Baltā nakts».

Festivāla mērķis ir Latvijā padarīt redzamāku Eiropas un pasaules kino, kā arī iekļaut Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Festivāls «2Annas» šogad notiek septembra pēdējā nedēļā. Atlases rezultāti būs zināmi septembra sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu