Latviete kļūst par pasaules čempioni bodibildingā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maijā Varšavā norisinājās NAC (Nacional Athletic Committee) Pasaules čempionāts bodibildingā un fitnesā, kurā piedalījās vairāk nekā 350 labākie atlēti no 17 pasaules valstīm.

Anita Pužule, 31 gadu vecā fitnesa trenere no Rīgas, startēja Shape kategorijā, kurā tiesneši vērtēja sportistes divos raundos: bikini un vakarkleitā. Galvenie vērtēšanas kritēriji ir proporcionāli trenēts augums, estētisks muskuļu tonuss, kā arī kopējais skatuves tēls.

Sportiste stāsta: «Izteikta muskuļu separācija un apjoms šeit nav priekšrocība, sportistes augumam jābūt trenētam un sievišķīgam, tas perfekti saskan ar manu izpratni par skaistu un fiziski attīstītu ķermeni, tādēļ izvēlējos tieši šo disciplīnu.»

2013. gada Latvijas čempione savu valsti ir veiksmīgi pārstāvējusi vairākos starptautiskos turnīros, iegūstot godalgotas vietas un iekļūstot pasaules finālistu vidū. Tomēr Pasaules čempiones tituls līdz šim šķitis tikai pārdrošs sapnis. Konkurence šāda līmeņa sacensībās ir ļoti nopietna, ikviena valsts izvēlas vislabākos pārstāvjus dalībai pasaules čempionātā, jebkurš sportists šeit ir uzvaras cienīgs.

Jau pirmajā sacensību kārtā, bikini raundā, demonstrējot fizisko sagatavotību un ķermeņa proporcijas, Anita izvirzījās līderu vidū, bet fināla raundā ar graciozu un elegantu defilē vakarkleitā Latvijas sportiste pārliecinoši pārspēja pārējās dalībnieces, kļūstot par pirmo Latvijas bodibildinga sportisti, pasaules absolūto čempioni. Atskatoties uz sacensību dienu, Anita atzīst, ka tā nebija viegla: pirmais starts ir deviņos no rīta, fināla raunds vakarā, bet absolūtais vērtējums tikai ap divpadsmitiem naktī. Spriedze un satraukums jūtams visas dienas garumā līdz pat rezultātu paziņošanai.

Jau kopš 2012. gada, kad Anita pievērsās treniņiem svaru zālē, par savu mērķi viņa izvirzīja iekļūt pasaules labāko trijniekā. Ceļā uz to ir bijušas vairākas uzvaras, to skaitā Latvijas čempionātā 2013. gadā, Lietuvas kausā 2013. gadā, kā arī Baltijas kausa sudraba medaļa 2014. gadā. Kā labākā Latvijas atlēte Anita savu valsti ir pārstāvējusi arī sezonas starptautiskajos mačos, ikreiz iekļūstot finālistu vidū.

Šī uzvara sportistei ir lielākais sasniegums. Tagad, kad tas ir paveikts, Anita jūtas gandarīta par to, ka viņas darbs ir ticis novērtēts. Sezonas sākumā tika izvirzīts mērķis iekļūt pasaules labāko trijniekā, jāsaka, ka to izdevies īstenot par visiem 100 %.

Gatavojoties Pasaules čempionātam, sportiste pilnībā mainīja savu treniņu plānu un programmu, lielāku uzmanību pievērsa muskuļu grupām, kuras vairāk jāizceļ, treniņu gaitā rūpīgi sekojot līdzi, lai ķermenis ir ne vien vispusīgi trenēts, bet arī graciozs un sievišķīgs. Ļoti lielu uzmanību pievērsusi arī defilē un pozēšanai, atzīstot, ka pēdējo mēnešu laikā pie sevis pasniegšanas mākslas strādājusi ik dienas. Saņemtās atsauksmes no tiesnešiem par sniegumu čempionāta laikā un personīgo progresu pārliecina, ka čempiones tituls ir mērķtiecīga darba rezultāts.

Šobrīd Anitas plānos ietilpst gatavošanās bodibildinga šovam Tenerifē, kurā tiek aicināti piedalīties tikai izlases sportisti, kā arī darbs ar klientiem sporta klubā un jaunu sportistu gatavošana NAC Latvija rudens sezonas sacensībām.

Jaunā pasaules čempione neslēpj, ka viņai patīk iedvesmot citus, un viņa cer, ka šī uzvara motivēs cilvēkus pievērsties sportam, veselīgam dzīvesveidam un ļaus noticēt, ka sapņi piepildās, ja vien cilvēks ir gatavs darīt maksimāli visu to īstenošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu