Nodibināta Baltijas Blūza brālība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Pilsētnieks

29. un 30. maijā Rīgā notika latviešu, lietuviešu, igauņu un poļu blūza promoteru un mūziķu tikšanās, kuras laikā tika iedibināti pamati jaunai starptautiskai biedrībai – Baltijas Blūza brālībai. Jaunās biedrības mērķis ir veicināt komunikāciju un koordinēt blūza festivālus un koncertus Baltijas reģionā. Tā ir vēlme palīdzēt promotēt blūza notikumus kaimiņvalstīs un pārvarēt valodu barjeras. Pamatdoma ir dibināt centralizētu mājas lapu dažādās valodās, kā arī veicināt mākslinieku rotāciju starp festivāliem ar mērķi sākt pasniegt arī Baltijas Blūza balvas un rīkot to pasniegšanas ceremoniju.

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušās konferences ietvaros norisinājās arī blūza koncerti Kalnciema kvartālā, kur uzstājās pašmāju blūza veterāns Jānis Vanadziņš kopā ar savu kolektīvu «Mozambika», jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb Johnny B Beast, kurš izveidojis ģitāras korpusu no šaha galdiņa, «Suwalki Blues Festival» producents Bogdans Topļskis no Polijas duetā ar Lietuvas blūza vecmeistaru Aleksandru Belkinu, «Andres Roots & Andres Mikk» no Igaunijas un vēl viens igauņu kolektīvs «Rockhound», kura repertuāru veido boogie-woogie stila kompozīcijas un kura sastāvā muzicē Tartu blūza festivāla producents, Igaunijā un Skandināvijā pazīstams bērnu grāmatu autors Heiki Vīleps.

Šajā vasarā blūza festivāli notiks 14. jūnijā Igaunijas pilsētā Tartu («Emajõe Bluus«), 3. un 4. jūlijā Lietuvas pilsētā Varniai («Bliuzo Naktys«), no 9. līdz 11. jūlijam Polijas ziemeļaustrumu pilsētā Suvalkos («Suwałki Blues»), 25. jūlijā Siguldā (Blūza svētki), no 28. līdz 30. jūlijam Igaunijas pilsētā Pērnavā («Pärnu Bluusipäevad«) un no 31. jūlija līdz 1. augustam Igaunijas pilsētā Hāpsalu («Augustibluus»).

www.bluesfest.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu