CD sērijā «Leģendas» tiks izdota Edgara Liepiņa dziesmu izlase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kompānija «Mikrofona ieraksti» sērijā «Leģendas» nākamnedēļ plāno izdot aktiera un dziedātāja Edgara Liepiņa (1928-1995) labāko dziesmu izlasi, kurā būs iekļautas gan populāras un daudz dzirdētas dziesmas, gan arī vairāki retumi no Latvijas Radio fonotēkas arhīviem.

Kā informē ierakstu kompānijā, izlasē varēs dzirdēt arī grupas «Ārprāts 88» dziesmas, kā arī kopā ar Latvijas Radio Bigbendu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Paulu, Ivaru Vīgneru un kapelām «Usma» un «Saulkrastu kapela» veiktos ierakstus.

«Edgaram [Liepiņam] bija traka ideja, viņš bija plānojis uzrunāt 12 komponistus un ieplānojis 12 koncertus, pa vienam katru mēnesi. Nezinu, kā pārējie, bet es nolēmu piedalīties un apņēmos neiet gulēt, kamēr katru dienu neesmu uzrakstījis vismaz vienu dziesmu šim projektam. Es patiešām izmisīgi to darīju. Tekstus meklēju Aronu Matīsa sastādītajās antoloģijās,» stāsta komponists Juris Kulakovs.

Daļa no šīm dziesmām tagad būs iekļauta topošajā izlasē. Izlases bukletā būs atrodams muzikoloģes Daigas Mazvērsītes apraksts par mākslinieku, kas papildināts ar reti sastopamām mākslinieka fotogrāfijām no viņa radošās dzīves dažādiem posmiem.

«»Mums estrādnieki nav vajadzīgi» - tik skarbus vārdus savulaik Liepiņam veltīja Jaunatnes teātra režisors Ādolfs Šapiro, bet tautas mīlestība apliecinājusi, ka ir gan vajadzīgi. Un kā vēl vajadzīgi! Sevišķi tādi kā Liepiņš: katrs viņa vārds, katrs joks un dziesma, bija veltīts šai tautai, šai zemei. Viņa māksla nav zaudējusi savu unikalitāti un nozīmi, un noteikti arī mūsdienās šis «skumjais klauns» atrastu daudz iedvesmas jaunām dziesmām un jokiem,» stāsta Mazvērsīte.

Edgars Liepiņš un Raimonds Pauls
Edgars Liepiņš un Raimonds Pauls Foto: Publicitātes foto

Izlasē būs atrodamas arī vairākas paša Liepiņa komponētas dziesmas, kas ieskaņotas sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu.

«Otra tāda, kāds bija Edgars Liepiņš, mums vairs nekad nav bijis, un es stipri šaubos, vai kādreiz būs. Viņš bija vienreizējs, un par to mēs varam pārliecināties, paklausoties viņa ierakstus. Viņš starp citu bija viens no pirmajiem, kurš lieliski parodēja dažādus tā laika ārzemju izpildītājus, kaut vai tā paša «Hugo Diega» TV sērijās. Tagad ar to nodarbojas vai katrs televīzijas kanāls,» izsakās Pauls.

Jaunā izlase būs pieejama kompaktdiska formātā, kā arī lejupielādējama mūzikas platformās «Doremi.lv» un «iTunes». Pirmā vieta, kur dziesmu izlasi varēs iegādāties Liepiņa talanta cienītāji, būs viņa 85 gadu jubilejas piemiņas lielkoncerts «Paldies, kolosāli!», kas 10.jūnijā izskanēs Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu