«TEDxRiga» konference apvienos vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektorus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tehnoloģiju, izklaides un mākslas prezentāciju foruma «TEDxRiga» konferencē, kas 12.jūnijā norisināsies kinoteātrī «Splendid Palace», uzstāsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektori un mākslinieki, informēja «TEDxRiga» komunikācijas konsultante Aija Liepiņa.

«Šogad konferences tēma ir Kultūras kultivēšana, un tās laikā centīsimies atbildēt uz jautājumiem, kā iesēt, audzēt, sargāt un dalīties ar idejām. Tiek uzskatīts, ka labas ražas pamatā ir vairāki priekšnosacījumi, mūsuprāt, arī kvalitatīvas idejas pamatā ir jāievēro tie paši nosacījumi. Šogad atbildēsim uz jautājumiem par to, kā iesēt, kā audzēt, kā sargāt un kā dalīties,» stāsta organizatoru pārstāvis Pāvils Jurjāns.

«TEDxRiga» konference notiks četrās tematiskajās sesijās - kopā uzstājoties vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektoriem. «TEDxRiga 2014» uzstāsies tādi lektori kā komponists Ēriks Ešenvalds, advokāts un pasniedzējs Lauris Liepa, zinātnes žurnāliste Sandra Kropa, uzņēmējs, investors un IT speciālists Jānis Bergs, vjetnamiešu mākslinieks, kurš sevi dēvē par latvieti - Kao Viets Ngujens, amerikāņu-latviešu šefpavārs Kārlis Celms u.c.

Šā gada sākumā «TEDxRiga» komanda izsludināja konkursu «Stāstu medības», kurā ikviens varēja pieteikt savu stāstu, kas var mainīt dzīvi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdēt zināšanu slāpes, dalīties vērtīgā pieredzē vai vienkārši dot iemeslu aizdomāties. Žūrija tiesības uzstāties uz «TEDxRiga 2014» skatuves piešķīra «Ghetto Games» vadītājam Raimondam Elbakjanam, kura stāsts būs par savu dzīvi, kaisli un reizē atbildību, ar kuru dzīvo, lai iedvesmotu nākamos darītājus.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu valoda. Iepazīties ar konferences norises programmu var mājaslapā «tedxriga.com».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu