Kinoteātros: Monako princese, X-cilvēki un krievu komēdija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas, 23. maija, Latvijas lielākajos kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas filmas - Nikolas Kidmenas Kannu filmu «Monako princese», Latvijas krievu komēdiju «Dāvana ar raksturu» («Подарок с характером») un piedzīvojumu filmu «X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas».

 
Foto: publicitātes

«Monako princese»

23. maijā Latvijas kinoteātros sāk izrādīt drāmu «Monako princese» («Grace of Monaco»), ar kuru pirms nepilnām divām nedēļām tika atklāts Kannu kinofestivāls. Titullomu filmā atveido Holivudas zvaigzne un «Oscar» balvas ieguvēja Nikola Kidmena («Mulenrūža», «Stundas», «Austrālija», «Dogvila»), bet viņas ekrāna partneri ir tādi aktieri kā Tims Rots, Paza Vega, Frenks Langella un citi. «Monako princese» ir dramatisks stāsts par leģendāro Holivudas aktrisi Greisu Kelliju, kura pameta spožo kinokarjeru, kļūstot par Monako prinča Rainera III sievu. Filmas darbība risinās pagājušā gadsimta 60. gados - laikā, kad nelielā pilsētvalsts nonāca politiskā konfliktā ar Franciju.

Nikola Kidmena stāsta par lomu aktuālajā filmā:

Kas, jūsuprāt, izcilajai un daiļajai aktrisei Greisai Kellijai lika pamest Holivudu un sākt dzīvi citā valstī un vidē?

Nikola Kidmena: «Viņa izvēlējās mīlestību... Daudzi cilvēki tā dara. Greisa Kellija bija unikāla un izcila kinozvaigzne. Jau 25 gadu vecumā viņa saņēma labākās aktrises «Oscar» godalgu par lomu filmā «The Country Girl», un jau tad viņa atklāja, ka vēlas pamest aktrises karjeru un veidot savu ģimeni. Tas ir ļoti spēcīgs dzinējspēks, un es viņas lēmumu pilnībā saprotu.»

Vai arī jūs varētu pamest aktrises karjeru?

Nikola Kidmena: «Jā, varētu. Ja būtu jāizvēlas starp laimīgu ģimenes dzīvi un karjeru, nav ne mazāko šaubu, ko es izvēlētos...»

Par kuru laika posmu Monako princeses Greisas Kellijas dzīvē stāsta jaunā filma?

Nikola Kidmena: «Filma sākas, kad Greisa Kellija ir precējusies jau sešus gadus un kad viņai jau ir divi bērni. Viņa bija radošs cilvēks, un, dzīvojot Monako, viņai nācās pierast pie jaunās vides un būt atrautai no radošās industrijas, aktrises karjeras. Viņa apspieda vēlmi un kārdinājumu atgriezties kino, pat ja to piedāvāja pats Alfreds Hitčkoks.»

Vai aktrisei filmā spēlēt aktrisi ir sarežģīts uzdevums?

Nikola Kidmena: «Jā! Ir tik daudz nianšu un slāņu, esot aktrisei un filmā tēlojot citu aktrisi. Domāju, ka man ar Greisu Kelliju ir arī kopīgas īpašības. Lai arī es neesmu precējusies ar īstu kādas valsts princi, mans vīrs arī ir princis - kantrī mūzikas princis!» (Smejas.)

Filma ir ļoti krāšņa - dārgas kaklarotas, apģērbs, izsmalcinātas telpas utt...

Nikola Kidmena: «Tā tiešām ir, glamūrs ieņem vienu no centrālajām vietām filmā. Mums ir paveicies ar izcilu kostīmu mākslinieci, kā arī sadarbību ar «Dior» modes namu un «Cartier» juvelieriem. Filmā ir ieliktas milzu pūles un pievērsta uzmanība šīm detaļām. Droši vien, ka pēdējā mana filma, kuru varētu mēģināt salīdzināt krāšņuma un izsmalcinātu detaļu ziņā ar «Monako princesi», bija muzikālā drāma «Mulenrūža». Es jau biju paguvusi aizmirst, cik šīs nianses un detaļas var būt svarīgas gan filmai, gan varoņiem.»

 
Foto: publicitātes

X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas

X-cilvēku komanda cīnās par savas sugas izdzīvošanu divos laika periodos filmā «X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas». Jau iemīļotie personāži no zināmās «X-cilvēku» triloģijas apvieno spēkus ar jaunākiem sugas brāļiem no filmas «X-cilvēki: Pirmā klase», lai episkā cīņā mainītu pagātni un izglābtu nākotni. Noskaties galvenās lomas atveidotāja Hjū Džekmena sveicienu Latvijas faniem:

 
Foto: publicitātes

Dāvana ar raksturu

23. maijā Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos krievu komēdija «Dāvana ar raksturu» («Подарок с характером»).

Anotācija: Deviņu gadu vecumā Artjoms zina vairāk nekā Vikipēdija un lieliski orientējas biznesa jautājumos. Tādas lietas kā planšetdatori un viedtālruņi viņu interesē vēl mazāk par ekskluzīvām rotaļlietām. Viņa sapnis ir pavisam īpaša dāvana, taču, lai pie tās tiktu, nepietiek ar vēlēšanos vien.

Pragmatiskais puika izstrādā precīzu un uz ģeniāliem aprēķiniem balstītu plānu, nopērk biļeti un sakravā čemodānu. Priekšā vēl tikai galvenā plāna detaļa – atrast kompanjonu.

Un uzrodas arī tas – Miša. Viņam ir trīsdesmit gadu, un viņš nevar ciest bērnus, jo īpaši tādus kā Artjoms. Bēguļojot no liela parāda nomaksas, Miša slapstās, vadot savas dienas bez īpaša mērķa vai tālejošiem nākotnes plāniem. Viss, uz ko viņš paļaujas, ir veiksme loterijā. Līdz brīdim... kad liktenim labpatīk savest viņu kopā ar Artjomu.

Filmas režisors ir Karens Oganesjans, lomās - Mihails Galustjans, Artjoms Fadejevs, Fjodors Bondarčuks, Nikolajs Valujevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu