Atverot šampanieti ar zobenu, Rīgā atgriežas «Dinner in the sky»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

No 2.jūnijā rīdziniekiem un Rīgas viesiem jau atkal būs iespēja izbaudīt pusdienas piecdesmit metru augstumā virs Rīgas. Lielu daļu cilvēku sajūsmina pats pacelšanās fakts, ne iespēja ēst, jo ēst mēs varam jebkurā restorānā, bet pacelties gaisā tik īpašā veidā - tikai kad Latvijā ierodas «Dinner in the sky».

Atklāšanas dienā viesus ar savām dziesmām pirms pusdienošanas priecēja dziedātājs Ivo Grīsliņš-Grīslis, kura dziedātās skaistās serenādes daudziem viesiem, kuri baidās no augstuma, lika aizdomāties par to, vai maz būs iespēja atgriezties uz zemes, jo skumjā mūzika, iespējams, noskaņo kritienam.

Par šādiem izteikumiem bezbailīgie pusdienu apmeklētāji jokoja un vēl vairāk centās sabiedēt jau tā nobijušos viesus.

Viesiem jau ierodoties tika iedotas īpaša šampanieša kokteiļa glāzes un uzsvērts, ka mūsdienās populārākais dzēriens ir šampanietis, bet, lai tas neapniktu, no tā sākts veidot dažādus īpašus kokteiļus.

Vēlāk viesus priecēja vīnzinis Jānis Kaļķis, kurš demonstrēja vēl Napoleona laikā ieviesto tradīciju «šabrage» jeb šampanieša atvēršanu ar zobenu.

Pēc vīrieša demonstrējuma savus spēkus šampanieša atvēršanā iemēģināja arī grupas «Prāta vētra» dalībnieks Jānis Jubalts, kuram izdevās veikt šo rituālu ar ceturto reizi.

Vēlāk nobaudot šo īpašo Francijas šampanieti, viesus aicināja noklausīties drošības instrukciju un doties pusdienot 50 metru augstumā virs Rīgas.

Pirms pacelšanās debesīs dienas zvaigzne šefpavārs Raimonds Zommers izteicās: ja liekas, ka viss lieliskais ir jau piedzīvots uz zemes, tad lai ikviens ir drošs, ka gaisā ir vēl labāk.

Debesīs viesi baudīja sama auksto gaļu ar olu pērlēm, zemos grādos gatavotu piena teļa stilbu un rabarberu uzpūteni, bet to visu paspilgtināja gan šampanietis, gan vīns.

Viesi baudīja ēdienu, fotografējās un nebeidza sajūsmināties par Vecrīgas skaistajiem skatiem.

Pusdienu noslēgumā viesi saņēma īpašās pases, kurās sakrājot četrus zīmodziņus, var ēst bezmaksas pusdienas slavenajā «Dinner in the sky».

Atklāšanā 50 metru augstumā pusdienoja aktieris Rihards Lepers, grupas «Prāta vētra» dalībnieks Jānis Jubalts, mākslas galerijas «Putti» īpašniece Agita Putāne.

«Dinner in the Sky» šonedēļ viesojas Rīgā, savukārt no 22. līdz 26. jūlijam - Jūrmalā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu