«Zelta palmas zaru» pasniegs arī suņiem (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien tiks godināti Kannu kinofestivāla programmā iekļauto filmu četrkājainie aktieri, no kuriem labākais saņems «Palmas suņa» balvu. Vairākās Kannu kinofestivālā izrādītajās filmās suņi spēlē nozīmīgas lomas. Pagaidām nav izteikta līdera.

Daudzi kinokritiķi uzskata, ka iespaidīgākā aina ar suni bijusi režisora Bertrāna Bonelo filmā «Saint Laurent» («Senlorāns») par slaveno franču modes mākslinieku Īvu Senlorānu. Viņa franču buldogs, apēdis uz grīdas izbārstītās tabletes, nomirst līdzās nesamaņā esošajam saimniekam.

Taču trešdien notika franču režisora Žana Lika Godāra jaunākās 3D kinolentes «Goodbye to Language» pirmizrāde. Filmā spēlē Godāra suns.

«Suns ir vienīgais visā pasaulē, kurš tevi mīl vairāk nekā sevi,» saka aizkadra balss, kamēr režisora mājas mīlulis Mjevils vāļājas sniegā un luncina asti.

Tikmēr ungāru režisora Kornēla Mundruco (attēlā) šausmu trillerī «White God» pilsētu ielas pārņem klaiņojoši suņi.

Argentīniešu drāmā «Juaja» redzams uzticīgs suns ar ādas slimību, kurš palīdz aktiera Vigo Mortensena tēlotajam varonim izmainīt savu dzīvi uz labo pusi. Savukārt filmā «Map with the Stars» īsspalvains suns mirst, kad to nejauši sašauj 13 gadus vecais galvenais varonis.

Foto: REUTERS/ScanPix
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu