Valdības ēkā turpmāk būs pastiprināta drošības kontrole

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No šīs nedēļas Ministru kabineta ēkā sākusi darboties pastiprināta drošības kontrole, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Turpmāk valdības ēkā darbosies pilnveidota fiziskās piekļuves kontroles sistēma. Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka šis ir viens no daudziem pasākumiem, kas tiek īstenoti valsts noslēpuma aizsardzībai un Ministru kabineta drošības pilnveidošanai.

Kā uzsver Valsts kanceleja, līdzšinējā kārtība Ministru kabineta apmeklētājiem nemainīsies un ar izsniegtajām caurlaidēm valdības mājas telpās varēs atrasties ar saskaņojumu ar konkrētu darbinieku vai Komunikācijas departamentu, tādējādi arī turpmāk tiks nodrošināta ierobežotas pieejamības informācijas glabāšana un citas drošības prasības.

Lai uzlabotu drošību valdības ēkā, līdz šim ir ieviesta vienota magnētisko karšu sistēma, iekšējā un ārējā videonovērošana, nopirkti NATO un Eiropas Savienības prasībām atbilstoši seifi, bet sevišķā lietvedība pārcelta uz piemērotām telpām.

Tāpat ir pilnveidota iekšējā normatīvā bāze valsts noslēpuma aizsardzības jomā, kā arī ir veikti citi drošības pasākumi. Drošības uzlabošanai 2013.gadā ir ieguldīti 362 711 eiro, bet pagājušajā gadā - 316 531 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu