Rīt valdībā skatīs jautājumu par Dreimanes atbrīvošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdībā rīt, 2.jūnijā, plānots skatīt jautājumu par Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes atbrīvošanu no amata.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien žurnālistiem pavēstīja, ka rīt valdībā tiks skatīts jautājums par Dreimanes atbrīvošanu no amata. Vaicāta, vai ir jau tikusies ar Dreimani un viņai piedāvāts rotēt uz citu amatu, Straujuma atbildē atsaucās uz iepriekšējām reizēm, kad Dreimane atteikusies no citiem amatiem valsts pārvaldē.

Tomēr premjerministre piebilda, ka tikšanās ar Dreimani vēl ir plānota.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska teica, ka Dreimanes nostāja šajā jautājumā nav mainījusies - jau iepriekš viņa noraidījusi piedāvājumu pāriet darbā uz Kultūras ministriju un savas domas nav mainījusi.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers noraidījis Dreimanes sūdzību par Satversmes aizsardzības biroja lēmumu anulēt viņai pielaidi valsts noslēpumam. Savukārt premjerministre paziņoja, ka Dreimane vairs nevar ieņemt šo amatu, ja viņai nav pielaides valsts noslēpumam. Gadījumā, ja Dreimane nepiekritīs rotācijai, tiks rosināta viņas atbrīvošana no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu