Sprinteris Arājs gatavojas vēlreiz izmēģināt spēkus bobslejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs gatavojas vēlreiz izmēģināt spēkus bobslejā, jo pirmajās divās reizēs viņam to traucēja traumas. Bobslejam viņš cerēja pievērsties gan 2013., gan 2014.gada rudenī, tomēr abas reizes viņam to izjauca smagas traumas.

Pašlaik Arājs atgriezies vieglatlētikas stadionā pie 100 metru sprinta, tomēr pagājušajā nedēļā viņš ļoti neveiksmīgi aizvadīja «Rīgas kausu» sacensības, finišējot vien pēc 10,94 sekundēm.

«15 gadu vecumā skrēju ātrāk,» Arājs ir neapmierināts ar startu sacensībās Rīgā. «Neveiksmīgi sakrita, jo saslimu ar vēdera vīrusu, bet pēc tam vēl papildus saaukstējos. Startēju tikai treniņa pēc, jo jau zināju, ka nekā nebūs. Pēc slimošanas esmu kļuvis par pieciem kilogramiem vieglāks, jo pirms tam biju optimālajā svarā. Tagad nav ne spēka, ne enerģijas. Vajadzēs kādas 2-3 nedēļas, lai atgūtu kondīciju.»

«Sezonas uzdevums palicis vecais - skriet maksimāli tuvu olimpiskajam normatīvam un Latvijas rekordam. Uzskatu, ka tas ir reāli, jo viss treniņu process pirms tam aizritēja ļoti labi - pirms slimības biju augstā kondīcijā,» uzsvēra Arājs.

Arājam piederošais Latvijas rekords ir 10,18 sekundes, bet Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvs - 10,16 sekundes.

Pagājušā gada augustā Arājs ieņēma 20.vietu Eiropas čempionātā, bet pēc tam vēlējās pievienoties bobsleja izlasei. Tomēr jau drīz vien sportists guva pleca traumu un oktobra sākumā viņam tika veikta operācija.

«Plecs tika sataisīts ļoti labi, un veiksmīga bija arī atveseļošanās. Esmu cītīgi strādājis. Jā, pašlaik tas rezultātā neuzrādās, bet tikšu pāri šai slimībai un atgriezīšos ierindā,» sarunā ar aģentūru LETA pauda Arājs.

«Bobslejā man visu izjauca traumas, tāpēc gribu mēģināt vēl. Padošos vien tad, ja nevarēšu fiziski, nevis traumu dēļ,» stāstīja sprinteris. «Esmu apņēmies, ka noteikti mēģināšu. Šajā vai nākamajā gadā, to rādīs laiks. Ja esmu bez traumām, varu cīnīties. Bobslejisti ir ļoti spēcīgi, bet man patīk slodzes, man patīk svaru zāle un neredzu kāpēc nevarētu pacīnīties.»

Latvijas rekordu Arājs sasniedza 2011.gadā. 2012.gadā viņš spēja iekļūt Eiropas čempionāta finālā, pretendējot uz godalgām, tomēr šī skrējiena laikā sarāva Ahileja cīpslu un tāpēc nevarēja piedalīties arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pēc gada, atgriežoties apritē, Arājs pievienojās bobsleja izlasei, tomēr drīz vien atkal guva traumas, nespējot iesaistīties cīņā par dalību Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu