Izraisa ugunsgrēku pamestajā Skrundas «armijas pilsētiņā»

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar neapzinīgi interesenti izraisījuši ugunsgrēku pamestajā Skrundas «armijas pilsētiņā», pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Pie kādreizējās radiolokācijas stacijas izveidotā padomju «armijas pilsētiņa» stāv tukša jau vairāk nekā desmit gadus. Tā ir nonākusi vietējās pašvaldības īpašumā, kura «pilsētiņu» mēģina pārdot vai iznomāt, taču līdz šim tas nav sekmējies.

Vakar pilsētiņas neapdzīvotajās ēkās, iespējams, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni, izraisīts ugunsgrēks un liesmas izpletušās 120 kvadrātmetru platībā. Vispirms liesmas pārņēmušas kādu piecstāvu ēku, bet vēlāk pārmetušās arī uz tuvējo saimniecības ēku.

Kā ziņots, vakar plašs ugunsgrēks izcēlās arī Rīgā, Kalnciema ielā 16, kurā dega bēniņi 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika klasificēts kā paaugstinātas bīstamības, tāpēc uz notikuma vietu devās sešas ugunsdzēsības mašīnas.

No degošās ēkas tika evakuēti 12 cilvēki. Cietušo ugunsgrēkā nav.

Kopumā ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī devušies dzēst 24 ugunsgrēkus, kuros cilvēki necieta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu