IZM iztērē 258 000 eiro viedtāruņiem un datortehnikai (66)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kontrole, izskatot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pērnā gada datortehnikas un viedtālruņu iepirkumus par kopējo summu teju 258 000 eiro, pauda neizpratni un šaubas par to, vai sekmīgai amata pienākumu veikšanai tiešām nepieciešamas tik dārgas un tehnoloģiski attīstītas ierīces.

Revīzijas ziņojumā par IZM 2013.gada pārskatu Valsts kontrole norādīja, ka iztērētais valsts budžeta finansējums ir nesamērīgs ar iekārtu iegādes mērķi - nodrošināt efektīvu saziņu un paātrināt dokumentu apriti, uzsverot nepieciešamību noteikt kārtību mobilo tālruņu un datortehnikas iegādei, kurā būtu atrunāts gan iegādāto ierīču izmaksu limits, gan to minimālās tehniskās prasības, kas nodrošinātu sekmīgu amata pienākumu izpildi.

Valsts kontrole, norādot uz to, ka IZM darbiniekiem darba pienākumu veikšanai iegādāto mobilo tālruņu vērtība nepārsniedza 178 eiro, pauda šaubas par to, ka IZM valsts sekretāra vietnieku - departamenta direktoru un to vietnieku, patstāvīgo nodaļu vadītāju un to vietnieku - pienākumu izpildei nepieciešama pat divas līdz trīs reizes dārgāka tehnika.

Minēto amatu pārstāvju lietošanā ir 25 «Samsung GalaxyS4 GT-I9505 5» 16GB» un divi «iPhone5» 16GB un 32GB telefoni.

Amatpersonu nodrošināšanai ar moderniem viedtālruņiem IZM no budžeta līdzekļiem iztērējusi 16 841 eiro.

724 eiro no šīs summas IZM, piemēram, iztērēja, nodrošinot valsts sekretāri ar ierīci, kas ir saderīga un savienojama ar iepriekš piešķirto planšetdatoru «MD527 iPad with Retina display WiFi+Cellular 64GB«. Valsts sekretāre lūgumā pēc darba vajadzībām nepieciešamās ierīces norādīja, ka planšetdators savienojams ar tālruni «iPhone5 32 GB«.

Vēl 178 eiro iztērēti, iegādājoties mobilo tālruni «Samsung Galaxy Tab3 T210 7» 8GB WiFi», kas iegādāts par 178 eiro un izsniegts lietošanā autovadītājam.

Līdz 2015.gada beigām IZM mobilo tālruņu iegādē plāno iztērēt 43 042 eiro.

To paredz ar AS «Capital» noslēgtais līgums.

Tāpat Valsts kontrole norādīja, ka, neskatoties uz to, ka pārskata periodā IZM strādāja 201 darbinieks, ministrijas īpašumā esošo datortehnikas vienību skaits bija uz pusi lielāks - vienam ministrijas darbiniekam pienācās pusotra ierīce.

IZM pagājušajā gadā iegādājās 180 stacionāros datorus «HP ProDesk 600» un 60 portatīvos datorus «Lenovo x230», tam no budžeta atvēlot attiecīgi 140 675 eiro un 103 576 eiro. Salīdzinot ar 2012.gadu, portatīvo datoru, kurus iegādājās IZM, vērtība divkārt pārsniedza stacionāro datoru cenu, lai gan tie paredzēti identisku pienākumu veikšanai.

Vēl IZM uzskatīja par vajadzīgu iepirkt septiņus projektorus 35 793 eiro vērtībā.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu