Vēlētāju aktivitāte EP vēlēšanās līdz šim pielīdzināma nullei (96)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET apmeklēja divus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņus: Rīgas sociālās aprūpes sabiedrību «Vidzeme» un Rīgas Sporta akadēmiju. Abu iestāžu komisijas darbinieki norāda, ka pagaidām nav ieradies neviens vēlētājs. Atgādinām, ka no šīs pirmdienas, ir iespēja apmeklēt vēlēšanu iecirkņus, iepazīties ar kandidātu sarakstiem un iegūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Rīgas sociālās aprūpes sabiedrības «Vidzeme» EP vēlēšanu iecirkņa komisijas darbiniece stāsta, ka vēlēšanu telpās ienākusi vien kāda sieviete, kas paņēmusi vēlēšanu bukletu, lai apskatītu kandidātu sarakstu. Vairāk cilvēku neesot nākuši.

«Mēs esam gatavi simtprocentīgi uzņemt vēlētājus, bet acīmredzot nebūs tāda aktivitāte,» prāto speciāliste.

Savukārt Rīgas Sporta akadēmijas vēlēšanu iecirkņa komisijas darbiniece norāda, ka viņu iecirkni neviens vēlētājs nav apmeklējis. Viņa uzskata, ir lielāka iespējamība, ka cilvēki varētu ierasties rīt.

«Domāju, ka šogad būs zema vēlētāju aktivitāte, jo Eiropas parlaments nav Latvijas mērogs. Pieļauju, ka no rītdienas varētu būt lielāka balsotāju aktivitāte,» domā komisijas darbiniece.

24. maijā risināsies Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Savukārt jau no šīs pirmdienas vēlētājiem ir iespēja apmeklēt vēlēšanu iecirkņus un uzzināt kandidātu sarakstus, iesniegt iesniegumus par iespēju balsot no mājām un izzināt citus jautājumus saistībā ar vēlēšanām.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā ,24.maijā, vēlēšanu iecirkņi Latvijā būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Balsošanas dokuments Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir pase vai personas apliecība jeb identifikācijas karte.

No 21.līdz 23.maijam vēlēšanu iecirkņos dažas stundas dienā notiks iepriekšējā balsošana: trešdien, 21.maijā – no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 22.maijā – no pulksten 9.00 līdz 12.00. Savukārt piektdien, 23.maijā – no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu