Latvijas izlasei nepieciešama uzvara pār Šveici (90)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Noslēdzošo spēli pasaules čempionāta (PČ) grupu turnīrā šodien aizvadīs Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas Minskā (Baltkrievija) B grupas septītajā mačā tiksies ar pagājušā gada vicečempioni Šveici. Ja Latvijas izlase uzvarēs pamatlaikā, papildlaikā vai pēcspēles metienos, tā garantēs vismaz ceturto vietu grupā un dalību ceturtdaļfinālā.

Cīņa sāksies pl. 16:45, un to tiešraidē translēs TV3, TV5, «Viasat Sport Baltic» un virszemes bezmaksas kanāls OTV.

Zīmīgi, ka arī Soču olimpiskajās spēlēs februārī Latvija izšķirošo maču par vietu ceturtdaļfinālā aizvadīja ar Šveici, kad spēja pretiniekus uzveikt ar 3:1, kaut pirms tam turnīra gaitā vienu reizi arī piekāpās pretiniekiem.

Vietu 1/4 finālā Latvija varēja nodrošināt dienu iepriekš, kad dramatisma pilnā spēlē 1:3 piekāpās sacensību mājiniekiem baltkrieviem. Pēdējā minūtē, kad rezultāts bija 1:2, Kaspars Daugaviņš guva mūsu komandai otros vārtus, bet mača galvenais arbitrs strīdīgā situācijā nolēma vārtu guvumu neatzīt. Tas izraisīja plašas diskusijas, sašutumu, un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans iesniedza protestu.

Šajā mačā Latvijas izlases sastāvā atgriezīsies diskvalifikāciju izcietušais Zemgus Girgensons, tāpēc paredzams, ka komandai būs optimālais sastāvs.

Mūsu vienības vārtus šodien sargās Kristers Gudļevskis.

Pirms pēdējām spēlēm B grupā vieta ceturtdaļfinālā ir garantēta Krievijai, ASV un Baltkrievijai, kamēr no A grupas labāko astotniekā iekļuvušas Kanāda, Zviedrija, Francija un Čehija.

Latvijas zaudējuma gadījumā ceļš uz ceturtdaļfinālu tiks pavērts Somijai.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009. gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā; pēdējos četros čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012. gadā, bet pērn valstsvienība turnīru noslēdza 11. pozīcijā.

Pirmajās sešās spēlēs Latvijas hokejistiem ir pa trim uzvarām un zaudējumiem. Pēc uzvaras pār Somiju 3:2 sekoja zaudējums Vācijai 2:3, kā arī uzvaras pār Kazahstānu 5:4 un ASV 6:5. Līdz šim pēdējās divās spēlēs Latvijas hokejisti zaudēja Krievijai (1:4) un Baltkrievijai.

Savukārt Šveices izlase čempionātu sāka ar zaudējumiem Krievijai (0:5), ASV (2:3) un Baltkrievijai (3:4), tomēr pēc tam sniegumu uzlaboja, pieveicot Vāciju (3:2). Turpinājumā ar 2:3 tika zaudēts arī Somijai, bet iepriekšējā mačā šveicieši ar 6:2 sestdien sagrāva Kazahstānu.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks ceturtdien, pusfināli būs sestdien, bet spēle par bronzas medaļām un fināls paredzēti svētdien.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis («Poprad», Slovākija), Ivars Punnenovs (Rapersvīles «Jona Lakers», Šveice), Kristers Gudļevskis (Tampabejas «Lightning», NHL).

Aizsargi: Guntis Galviņš (bez kluba), Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas «Dinamo»), Jānis Jaks («Rīga»), Māris Jass (Homutovas «Pirati», Čehija), Artūrs Kulda (Ufas «Salavat Julajev», KHL).

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis (visi - Rīgas «Dinamo»), Juris Štāls («Poprad»), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Armands Bērziņš (Atirau «Beibaris», Kazahstāna), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes «Pinguine», Vācija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL), Roberts Lipsbergs (Sietlas «Thunderbirds», WHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», KHL).

Komentāri (90)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu