Kas īsti ir Latvijas mūzikas lauciņā tik tikko parādījusies dziedātāja Jane G? (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Jane G, īstajā vārdā Jevgēnija Mihailova, par savu dzīvesvietu sauc tālo Nīderlandi, bet daudz laika pavada savā dzimtenē Latvijā. Jane G ir iemantojusi zināmu atpazīstamību ārpus Latvijas, bet vēlas sevi prezentēt un muzicēt arī savā dzimtenē. Mūziķe ir ne tikai skaista, talantīga un radoša, bet arī drosmīga persona, kura nebaidās riskēt, – galvenais ir nestāvēt malā, bet dzīvot.

Tu esi no Latvijas, bet dzīvo Nīderlandē, pastāsti par savu dzīvi.

Pēdējos divus gadus manā dzīvē ir bijuši daudzi izaicinājumi. Esmu ceļojusi, iepazinusi daudzas un dažādas izdevības un dažādus interesantus māksliniekus. Latvija ir man asinīs, es to nevēlos mainīt un nemaz nevaru mainīt. Šeit ir mana dzimtene, un man patīk šeit atrasties. Arī videoklipu dziesmai «Love is a soldier» mēs filmējām tieši Rīgā.

Kā tu sāki dziedāt un kā radās tavs skatuves vārds?

Iespējams, tas skan tipiski, bet es sāku dziedāt bērnībā. Ar mūziku nodarbojas mana ģimene, tā ka tas ir tikai loģisks iznākums. Mana mamma ir klavieru skolotāja, bet balsi esmu mantojusi no tēva. Nemēģināju būt oriģināla, izvēloties skatuves vārdu. Jane ir Jevgēnija angļu valodā, bet G ir ņemts no Gemini, kas ir mana horoskopa zīme.

Tu tici horoskopiem?

Jā, es ticu horoskopiem. Esmu satikusi cilvēkus no dažādām kultūrām ar dažādu mentalitāti, bet ir kaut kas, kas nepadara mūs tik atšķirīgus un vieno.

Apraksti savas izpildītās mūzikas stilu!

Izpildu elektronisko mūziku. Strādāju house, dubstep, popa un transa mūzikas lauciņā. Mani mūzikas elki ir Maikls Džeksons, Džons Koltrans un Bennijs Gudmens.

Zinu, ka esi ieguvusi vērā ņemamus muzikālus panākumus ārvalstīs, pastāsti sīkāk par tiem!

Esmu sadarbojusies ar dažādās valstīs zināmiem dīdžejiem, kā arī ar pāris zināmiem mūzikas izdevējiem, tādiem kā Armada music. Armada ir populārā dīdžeja Armin Van Buurena ierakstu kompānija, tā ir lielākā ierakstu kompānija, kura darbojas transa mūzikas lauciņā. Šajā gadā esmu uzstājusies Amsterdamas populārajā klubā «Dauphine», man ir bijis tas gods uzstāties kopā ar lielisko un skaisto saksofonisti Kendiju Dalferi. Man ir paveicies, esmu uzstājusies arī Barselonas klubos «Carpe diem», «Marrakesh theatro» un «Nikki beach». Šajos klubos vienmēr ir atrodamas slavenības, tādas kā populārais futbolists Mesi, brīvās cīņas čempions Baders Hari un pat dažādu valstu ministri.

Valda stereotips: lai izsistos mūzikā, jābūt vai nu daudz naudas, vai arī ir jāpārguļ ar kādu. Vai tiešām ir tik grūti izsisties mūzikā, izmantojot savu talantu?

Ticu, ka katrs pats izvēlas veidu, kā sasniegt kādu no saviem mērķiem. Uzskatu, ka ir jātic savam talantam un savam projektam, jo tavs darbs runā pats par sevi. Apkārt ir daudzi, kuri mēģinās tevi apmuļķot.

Pasaulē ir daudzi realitātes šovi, kuri palīdz veikt lielus pagriezienus talantīgu cilvēku karjerā, kāpēc tu nepiedalies kādā no tiem?

Neesmu liela fane sacensībām, kur jāpierāda, ka esmu par kādu labāka vai sliktāka. Man ir svarīgi, lai mani dzird, lai citiem patīk mana mūzika, ja cilvēki mani dzird, viņi mani jūt un mēs apmaināmies ar enerģiju. Cilvēki, kuri piedalās realitātes šovos, vēlas būt vienkārši populāri. Es nesekoju viņiem.

Vai šeit nav runa par latviešiem tipisko pašvērtējuma trūkumu?

Ir daudzi dziedātāji, kurus dzirdam radio, redzam televīzijā, bet neesam viņus redzējuši televīzijas šovos. Nedomāju, ka viņiem ir zems pašvērtējums. Ir runa par dažādām izvēlēm un veidiem, kā virzīt karjeru.

Ko tu domā par dziedāšanu uz pilnās fonogrammas jeb mutes plātīšanu?

Uzskatu, ka, šādi uzstājoties, mākslinieks nevar gūt nekādu baudu no savas uzstāšanās. Kad tu uzstājies, tu dalies savās emocijās, atver sirdi, pastāsti, to, ko vārdos pateikt nav iespējams. To nevar izdarīt, vienkārši plātot muti.

Tu esi tikai dziedātāja vai apgūsti vēl kādu profesiju?

Esmu dziedātāja, dziesmu autore un mūzikas producente. Visu savu laiku veltu mūzikai. Mans sapnis ir piecelties un ar skaidru galvu noklausīties jauno dziesmu un nekritizēt to.

Tev kā dziedātājai ir jāseko līdzi modei un vienmēr jāizskatās lieliski, tas nesagādā problēmas?

Es mīlu stilu, cienu daudzus dizainerus, bet nesekoju līdzi jaunajām tendencēm. Jūs neticēsiet, bet man nepatīk iepirkties. Man patīk saprast, kas man nepieciešams no apģērba, to apzinoties, ieeju veikalā, atrodu vajadzīgo lietu, un ar to arī beidzas mana iepirkšanās. Superstilīga šopaholiķe, tas nav par mani. Reizēm, kad ir laiks un vēlme, dodos nopirkt dizaineru apģērbu, kad nav iedvesmas, ģērbjos ikdienišķi, man patīk justies ērti.

Kā tu vērtē šā gada Eirovīzijas konkursa uzvarētāju Končitu Vurstu?

Personīgi man viņa nepatīk, bet par gaumi nestrīdas.

Kur tu smelies iedvesmu, lai rakstītu dziesmas?

Iedvesma rodas no jūtām un emocijām, spēcīgas jūtas ir labākais iedvesmas avots.

Raksturo sevi!

Esmu nopietna, jautra, motivēta un dāsna.

Pastāsti kādu lietu par sevi, kuru citi nezina?

Patiesībā jau cilvēki gandrīz neko nezina par mani. Viena no daudzām lietām, kuru par mani nezina, ir tā, ka esmu ekstrēmas dabas.

Kāda ir ekstrēmākā lieta, kuru esi darījusi?

Apēdu nepareizo cepumu. (Smejas.)

Tu uzsver, ka esi ļoti atklāta un godīga, vai šīs īpašības nepadara tavu dzīvi grūtāku?

Tieši pretēji, tās padara to vienkāršāku.

Vai tu tici mīlestībai, kāda ir mīlestības definīcija?

Es ticu mīlestībai, kāpēc gan man neticēt? Tā atnāk negaidīti un dodas prom negaidīti. Tā nav mistiska, drīzāk gan ķīmisks savienojums. Mana mīlas definīcija ir vienkārša – mīlestība ir ellīgs darbs! Pirmkārt jau pašam ar sevi.

Visromantiskākā lieta, kuru esi darījusi vai kāds ir darījis tevis dēļ?

Nespēju atcerēties. Man liekas romantiski, kad kāds publiskajā transportā palaiž vecu omīti apsēsties.

Ar kādu slavenību tu dotos uz randiņu?

Es dotos uz randiņu ar aktieri Džeiku Gilenhālu, uzskatu, ka viņš ir ļoti piesaistošs un talantīgs aktieris. Ja es būtu vecāka, es dotos uz randiņu ar aktieri Raselu Krovu.

Vai tava dzīve ir perfekta?

Perfekta dzīve neeksistē. Pieņemu savu dzīvi tādu, kāda tā ir, vienmēr ir vēlme to uzlabot, tas ir bīstami, jo reizēm tu nespēj apstāties un būt apmierināts. Pilnības meklējumi, liek mums virzīties uz priekšu, bet to nekad nevar sasniegt. Būtu jāapzinās, ka dzīve var palikt labāka un labāka, bet nekad perfekta. Nedrīkst palikt apsēsts ar perfektumu.

Vai piekrīti teicienam – kas neriskē, tas nedzer šampanieti?

Pilnībā piekrītu.

Bieži esi situācijās, kad jāriskē?

Publiskai personai riskēšana ir ierasta lieta, jo ikviens solis ir kā risks. Dzīve balstās uz riskēšanu, nebaidīšanos to darīt. Lielākais manas dzīves risks bija divpadsmit gadu vecumā, kopā ar klasesbiedreni un viņas suni devos pastaigāties, bija ziemas beigas, ledus jau lēnām sāka atdalīties. Suns skrēja pa ledu, ķēra putnus, pēkšņi ielūza ledū un pazuda. Draudzene sauca suni, bet viņš neatsaucās, jo zem ledus cīnījās par savu dzīvību, bet draudzene stāvēja un to visu vēroja...

Ko darīji tu?

Es devos glābt suni; kad biju pietuvojusies vietai, kur suns pazuda zem ūdens, ielūzu ledū. Piedzīvoju šoka momentu, sapratu - ja pati sev nepalīdzēšu, es miršu, viss ir atkarīgs tikai no manis. Atradu ledū caurumu, tiku laukā no ūdens un izvilku ārā arī viņas lielo suni. Dodoties mājās, visa drebēju no aukstuma un nespēju saprast, kā draudzene spēja vienkārši stāvēt un skatīties, pat nemēģinot neko darīt.

Kuri cilvēki ir tavas dzīves varoņi?

Viennozīmīgi, tā ir mana māte.

Ko tu dari brīvajā laikā?

Brīvo laiku pavadu ar ģimeni, dodos pie dabas, pie kalniem, jāju ar zirgu.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu