Liepājas teātra izrāde «Stavangera» piedalīsies festivālos Vīnē un Toruņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas teātra pārstāvji ar izrādi «Stavangera» 21. maijā dosies uz vienu no vecākajiem un lielākajiem Eiropas starptautiskajiem festivāliem - «Wiener Festwochen» - un Toruņas festivālu «Kontakt 2014», pavēstīja teātra literārā padomniece Zanda Borga. Režisora Konstantīna Bogomolova iestudētā izrāde «Stavangera» («Pulp People») Vīnē tiks spēlēta 23., 24. un 25. maijā, otrās dienas vakarā pēc izrādes teātra pārstāvji, Bogomolovs un māksliniece Larisa Lomakina piedalīsies diskusiju vakarā, kur tiksies ar festivāla apmeklētājiem un stāstīs par iestudējumu un tā tapšanu.

Savukārt uzreiz pēc Vīnes liepājnieki dosies uz Toruņu, Poliju, lai 28.maijā izrādi spēlētu festivālā «Kontakt 2014». Festivāls notiek reizi divos gados, un tajā tiek rādītas interesantākās Eiropas izrādes, kas tapušas šo divu gadu laikā.

Gan Bogomolovs, gan izrāde «Stavangera» 2012./2013. gada sezonā ieguva «Spēlmaņu nakts» balvu nominācijās «Gada teātra izrāde» un «Gada režisors».

Iestudējums, izmantojot melnā humora elementus, bezkaislīgā un skarbā manierē atklāj 21.gadsimta cilvēkus un to, cik vientuļi viņi ir kļuvuši. Darba centrā ir jauna sieviete Kristīne, kas dodas uz Stavangeru, lai satiktu interneta vidē iepazītu vīrieti Odu. Viņai ir apnicis gan vīrs, gan paralizētais vīra tēvs, par kuru Kristīnei katru dienu jārūpējas. Taču arī Odam ir sava pagātne, no kuras nebūs iespējams izvairīties.\

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu