Sāksies Rojas novada svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē Rojā divas dienas svinēs novada svētkus, kuros uzstāsies grupa «Pērkons», notiks svētku gājiens, uguņošana un citi pasākumi

Rojas novada svētki sāksies šodien plkst.18 ar fotogrāfa Āra Krauzes darbu izstādes atklāšanu Rojas kultūras centrā. Pēc izstādes atklāšanas notiks flautu ansambļa «Sonnette» un Rojas Mūzikas un mākslas skolas jauktā kora «Roja» koncerts.

Sestdien, 30.maijā, svētki sāksies jau rīta agrumā plkst.6 ar dažādām aktivitātēm makšķerniekiem. Savukārt plkst.10 stadionā tiks dots starts sporta sacensībām basketbolā, strītbolā, futbolā, pludmales volejbolā, kā arī riteņbraukšanas sacensībām bērniem. Pēc sporta sacensībām stadionā notiks arī paklausības demonstrējumi suņiem, ko piedāvās Talsu kinoloģiskā kluba audzēkņi. Plkst.11 Rojas skeitparkā ar bundzinieka Kristera Hartmaņa un mākslas vingrotājas Esteres Grīvānes priekšnesumiem tiks atklātas sacensības ekstrēmajos sporta veidos.

Rojas novada bibliotēkā sestdien plkst.11 notiks novada literātes Dzintras Žuravskas jaunās grāmatas «Rampas viņā pusē» atvēršanas svētki. Savukārt Rojas Jūras zvejniecības muzejā sestdien tiks atvērta keramiķa Normunda Laņģa darbu izstāde, kā arī notiks Rojas vecākās paaudzes zvejnieku tikšanās.

Laukumā pie Rojas kultūras centra plkst.11 sāksies pasākums bērniem, ko vadīs princese Jogita un Blīkšķu Banijs. Pasākumā uzstāsies bērnudārzu «Zelta zivtiņa» un «Saulespuķe» audzēkņi un modes deju studijas «Elfas» dejotājas, bet pēc tam dziesmas un dejas nomainīs rotaļas, kurās piedalīsies un pozitīvas emocijas sniegs arī kanisterapijas suņi no Talsiem. Pēc rotaļām sekos populārā bērnu ansambļa «Dzeguzīte» koncerts «Krāsainās dziesmas», kur tiks izpildītas Rojas novadnieka, komponista un grupas «Roja» līdera Jāņa Kalniņa dziesmas.

30.maijā plkst.14 sāksies Rojas novada svētku gājiens, kurā piedalīsies gan iestāžu un organizāciju darbinieki, gan pašdarbības kolektīvi un sporta komandas, gan vecāki ar mazuļiem, gan velobraucēji un motobraucēji.

Svētku atklāšanas pasākumu vadīs Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs. Rojas novada svētkos ikvienu priecēs pašmāju mākslinieku koncerts «Meklējam solistu!», kā arī tiks izrādīts Rojas amatierteātra šīs sezonas jaunākais iestudējums - Jāņa Anerauda luga «Ceļakāja». Svētku dienā darbosies Rojas Mūzikas un mākslas skolas un multifunkcionālā centra «Strops» radošās vides darbnīcas. Interesenti varēs vērot vai paši piedalīties zivju kūpināšanā un nobaudīt laša zupu. Ikviens svētku apmeklētājs varēs piedalīties arī šautriņu un petanka mačos vai peintbola turnīrā, kā arī izmēģināt savus spēkus virvju trasē, vizināties ar laivu vai pontonu pa Rojas upi.

30.maijā plkst.19 koncertu sniegs grupa «Pērkons», bet pēc tam svētku ballē spēlēs grupas «Roja», «Jūrkant'» un citi Rojā iecienīti muzikanti. Rojas svētku kulminācijas brīdis gaidāms pusnaktī ar uguns šovu, bet pēc tam notiks dejas līdz rīta gaismai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu