Citroen flagmanis atdzims DS zīmolā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen

Kompānija Citroen ir sākusi jauna flagmaņa izstrādi. Paredzams, ka modelis, kas tiek gatavots sedana C6 vietā, pārdošanā nonāks 2018.gadā.

Jaunais auto tiks pozicionēts kā atjaunotā premium zīmola DS pārstāvis un attiecīgi iegūs apzīmējumu DS8. Par to, atsaucoties uz elektronisko izdevumu auto-moto.com un tā informācijas avotiem, raksta Motor.ru.

Topošais četru durvju sedans, kura garums būs ap pieciem metriem, Citroen konstruēs uz moduļu platformas EMP2, bet stilistika un dizaina īpatnības tiks pārņemtas no konceptauto Divine DS, kas tika demonstrēts 2014.gada Parīzes auto šovā. Tieši tādam nolūkam konceptauto arī tika radīts - demonstrēt, kādā virzienā tiks attīstīts DS zīmola automobiļu dizains.

Lai arī DS8 būs Citroen flagmanis, sešu un astoņu cilindru motorus tam, visticamāk, neredzēt. Paredzams, ka francūži ies līdzi modes tendencēm un arī savam piecmetrīgajam sedanam uzstādīs dažādu veiktspējas pakāpju četru cilindru benzīna un dīzeļdzinējus. Papildus tam DS8 modifikāciju klāstā ienāks arī hibrīdauto ar benzīna motora un elektromotora duetu.

Gaidāms, ka Citroen flagmanis dienas gaismu ieraudzīs 2018.gadā un par tā galvenajiem noieta tirgiem kļūs Eiropa un Ķīna. 2020.gadā Citroen DS8 varētu nonākt arī ASV, kur tuvākajos gados PSA Peugeot Citroen plāno izveidot dīleru tīklu.

Citroen C6 ražošana tika pārtraukta 2012.gada nogalē nepietiekamā pieprasījuma dēļ. To, ka C6 bija ļoti nepopulārs modelis, parāda pārdošanas rādītāji - 2012.gada pirmo desmit mēnešu laikā tika pārdoti vien nepilni 600 C6 eksemplāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu