Končita Vursta palēnām kļūst par LGBT ļaužu ikonu (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

2014.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja īpatnējā Austrijas pārstāve Končita Vursta ar dziesmu «Rise Like a Phoenix». Neskaitāmās intervijās Končita ir atklājusi, ka nejūtas ne vīrietis, ne sieviete, bet ir kas pa vidu abiem dzimumiem, tomēr viņa sevi pieskaita LGBT cilvēku kopienai.

Končita Vursta ikvienam, kurš kaut reizi viņu ierauga, izraisa emocijas, pozitīvas vai negatīvas, bet izraisa. Daudzi viņu ienīst, daudzi viņu mīl, bet vienaldzīgu viņa neatstāj nevienu.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Ir pagājusi tikai nedēļa kopš Končitas Vurstas uzvaras Eirovīzijā, bet viņu jau atveido citi LGBT apvienības cilvēki. 17.maijā Briselē notika LGBT apvienības rīkotais praids, kurā bija dalībnieki, kuri pārģērbās par Končitu, tādā veidā palēnām iznesot viņas tēlu gluži kā ikonu.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Tikmēr pati Končita ir atgriezusies Austrijā un 18.maija vakarā sniedza lielu koncertu par godu Starptautiskajai dienai pret homofobiju un transfobiju, kura oficiāli tiek svinēta 17.maijā.

Foto: TT NYHETSBYRN

Koncertu apmeklējums bija liels, Austrijas iedzīvotāji bija ieradušies, lai svinētu Starptautisko dienu pret homofobiju un transfobiju, kā arī Končitas uzvaru Eirovīzijā, kuru valsts prezidents sauc par tolerances uzvaru visā plašajā Eiropā.

Foto: TT NYHETSBYRN

Pasākumā plīvoja daudzi valsts karogi, varavīksnes krāsu karogi un dadzi kā atbalsta zīmi bija uzzīmējuši sev bārdas.

Foto: TT NYHETSBYRN
Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu