Kamermūzikas koncerts ar «Trio, Vivat!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 18. maijā, plkst. 15 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē skanēs sezonas pēdējais kamermūzikas koncerts «Trio, Vivat!». Jau trešo gadu maijā kamermūzikas koncertā tiksies LNO orķestra domubiedri mūzikā flautiste Guna Paula, čelliste Diana Ozoliņa un klarnetists Mārtiņš Circenis, kuriem arī šoreiz piebiedrosies pianiste Agnese Egliņa. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncertā centrālo vietu ieņem divi apjomīgi skaņdarbi – Vīnes klasiķa Jozefa Haidna Trio D-dur flautai, čellam un klavierēm un mūsdienu klasiķa, somu komponista Magnusa Lindberga Trio klarnetei, čellam un klavierēm. Programmā iekļauti arī divu 1970. gados dzimušu franču komponistu mūsdienu skaņu valodā radīti trio flautai, klarnetei un klavierēm – Bruno Mantovani Nekādības laikmets (L’ere de rien ) un Gijoma Konesona Tehno parāde (Techno Parade)

Līdzīgi kā iepriekšējos šā sastāva kamermūzikas koncertos, arī šajā skanēs latviešu komponistu mūzika - Pētera Plakida asprātīgā skaņu glezniņa Veltījums Haidnam, kas ir trio flautai, čellam un klavierēm. Savukārt otrajā daļā skanēs Ērika Ešenvalda trio klarnetei, čellam un klavierēm Atspulgi ūdenī. Klarnetistam šajā skaņdarbā jāspēlē arī okarīna - neliels pūšamais instruments, kas atgādina svilpavnieku.

Izņemot Haidna Trio un Plakida Veltījumu Haidnam, visi koncertā iekļautie skaņdarbi rakstīti 21.gadsimtā.

«Tā ir mūsdienu mūzika, kas domāta mūsdienu klausītājam. Mums pašiem tā šķiet ļoti interesanta un tāda, ar kuru ir vērts iepazīstināt mūzikas mīļotājus. Galu galā pirms 200 gadiem mūsdienu komponists taču bija arī Haidns!» saka koncerta dalībnieki.

www.opera.lv

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un «Biļešu paradīze» kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu