Somu hokeja leģenda Selanē liek punktu profesionālajai karjerai (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Anaheimas «Ducks» leģendārais 43 gadus vecais somu uzbrucējs Tēmu Selanē piektdien pielicis punktu profesionālajai karjerai, medijiem apstiprinājis pats sportists.

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas izšķirošajā mačā Losandželosas «Kings» komanda piektdien ar 6:2 izbraukumā uzvarēja «Ducks», sērijā līdz četrām uzvarām esot pārāka ar 4-3. Tādējādi turnīrs beidzās arī Selanē, kurš jau iepriekš bija paziņojis, ka pēc sezonas, iespējams, liks punktu karjerai.

«Jau ilgāku laiku esmu domājis par karjeras beigām, taču mīlestība pret hokeju vienmēr likusi pārdomāt. Uzskatu, ka joprojām varētu spēlēt, tomēr pienācis laiks noslēgt šo posmu manā dzīvē,» skaidroja Selanē.

Leģendārais somu uzbrucējs ir «Ducks» komandas labākais vārtu guvējs. Anaheimas kluba rindās Selanē 2007.gadā izcīnīja Stenlija kausu.

«Mana lielākā trofeja karjerā ir Stenlija kauss, bet lielākais lepnums man ir par iespēju savā vecumā joprojām veiksmīgi cīnīties pret gados jaunākiem hokejistiem spēcīgākajā līgā pasaulē. Šajā vecumā nav viegli aizvadīt mačus, tāpēc, manuprāt, tas ir lielisks sasniegums,» atzina Selanē.

Pērn Ziemeļamerikas un Krievijas medijos parādījās informācija, ka somu hokeja zvaigzne karjeru varētu noslēgt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Īpašu interesi par spēlētāju izrādīja Somijas klubs Helsinku «Jokerit», kas nākamajā sezonā piedzīvos debiju KHL, tomēr Selanē noliedzis, ka turpinājumā varētu pārstāvēt kādu no KHL klubiem.

«Nedomāju, ka spēlēšu KHL, jo vienmēr esmu vēlējies noslēgt profesionālo karjeru NHL. Zinu, ka par mani interesējas vairāki KHL klubi, taču nevēlos nekur vairāk spēlēt,» piebilda somu uzbrucējs.

Savā pirmajā NHL sezonā, pārstāvot Vinipegas «Jets», hokejists 82 regulārā turnīra cīņās guva 76 vārtus, kā arī izpildīja 56 rezultatīvas piespēles, kas joprojām ir līgas debitantu rekords.

Selanē NHL pavadījis 19 sezonas, pārstāvot «Ducks», «Jets», Sanhosē «Sharks» un Kolorādo «Avalanche» komandas.

Savā NHL karjerā Selanē, kuram jūlija sākumā paliks 44 gadi, piedalījies 1451 regulārā čempionātā mačā, kuros guvis 684 vārtus un izdarījis 773 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā soms aizvadījis 130 cīņas, atzīmējoties ar 44 vārtu guvumiem un 44 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat hokejists Somijas izlasi pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos, tiekot pie sudraba un bronzas medaļām, un sešās olimpiskajās spēlēs, kurās trīs reizes izcīnītas trešās vietas, bet vienreiz - otrā.

Kopumā hokejists valstsvienībā piedalījis 95 cīņās, kurās guvis 54 vārtus un izdarījis 48 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu