Bena Frosta koncertu ievadīs Oyaarss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Iepriekš jau izziņotajā austrāliešu mūziķa Bena Frosta koncertā Ventspilī savu dalību apstiprinājis arī viens no pašmāju spilgtākajiem elektroniskās mūzikas novatoriem, elektronisko skaņu ainavu darinātājs Oyaarss.

Oyaarss ir elektroniskās mūzikas eklektiķis, kas veiksmīgi apvieno abrazīvus trokšņu ritmus un kristāldzidras «mikroskaņas» ar kinematogrāfiskām noskaņu ainavām, radot kompozīcijas, kurās izturēta niansēta konstruktīvā dinamika, un skaņu nokrāsās jūtamas dvesmas no, autora vārdiem, tautiskā romantisma. Svārstoties no trokšņainiem breikbītiem līdz shoegaze radniecīgām skaņu sienām un akadēmiskā minimālisma iedvesmotām kompozīcijas tehnikām, Oyaarss daiļrade atzinīgi vērtēta arī ārpus elektroniskās mūzikas klausītāju loka.

Kopš 2012. gada Oyaarss ierakstus publicē ietekmīgā vācu elektroniskās mūzikas izdevniecība «Ad Noiseam», kā paspārnē realizēti jau 3 albumi. Savas darbības gaitā viņš uzstājies vairākos ārvalstu festivālos un elektroniskās mūzikas pasākumos.

Koncerts notiks 8. augustā Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu