«Forbes» par pasaulē ietekmīgāko sievieti atzīst Merkeli

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

ASV žurnāls «Forbes» par pasaulē ietekmīgāko sievieti piekto gadu pēc kārtas atzinis Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Otrajā vietā ierindojas ASV prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone, bet par trešo ietekmīgāko pasaules sievieti žurnāls atzinis datormagnāta Bila Geitsa dzīvesbiedri un Geitsu fonda līdzpriekšsēdētāju Melindu Geitsu.

«Līdz ar nākamā gada ASV vēlēšanām viņa [Merkele] pirmo reizi kopš 2010.gada varētu zaudēt savu titulu personai, kurai ir ticamas un matemātiskas izredzes vadīt pasauli,» raksta žurnāls.

Aizvadīto 12 gadu laikā «Forbes» pasaulē ietekmīgāko sieviešu saraksta galotnē Merkele atradusies desmit reizes. Merkele par Vācijas kancleri kļuva 2005.gadā.

Pasaulē ietekmīgāko sieviešu pirmo piecnieku noslēdz ASV Federālo rezervju sistēmas vadītāja Dženeta Jelena un «General Motors» izpilddirektore Mērija Barra.

Sestajā vietā ierindojas Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda, kam seko Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa, «Facebook» izpilddirektore Šerila Sandberga, «YouTube» izpilddirektore Sjūzena Vojciki, bet pirmo desmitnieku noslēdz ASV pirmā lēdija Mišela Obama.

Simts pasaules ietekmīgāko sieviešu sarakstā iekļuvušas sievietes no biznesa pasaules, politikas, izklaides nozares, mediju pasaules un bezpeļņas organizācijām.

Starp šā gada saraksta jaunpienācējām ir amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta, kas ierindojas 64.vietā un savos 25 gados ir jaunākā sarakstā.

Jaunpienācēju vidū ir arī Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāve ārlietu jautājumos Frederika Mogerīni, kas ierindojas 36. vietā, ASV ģenerālprokurore Loreta Linča - 34. vietā un laikraksta «Guardian» galvenā redaktore Katarīna Vinere - 80. vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu