Kritiķi nopēluši Kannu kinofestivālu atklājušo filmu par Greisu Kelliju

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Filma «Grace of Monaco», kas trešdien atklāja Kannu kinofestivālu, saņēmusi nievājošas atsauksmes no kinokritiķiem. «Tā ir viegli skatāma, reibinoša, stilīga un dažbrīd arī ārkārtīgi smieklīga,» raksta kino žurnāla «Empire» kritiķis Deimons Vaiss. «Vienīgā problēma - tā nav komēdija.»

Trešdienas rītā notikušajā preses seansā bija dzirdami smiekli.

Kinolentē stāstīts par aktrises Greisas Kellijas un Monako firsta Renjē III laulības gadiem, kad viņa pēc režisora Alfrēda Hičkoka uzaicinājuma apsvēra iespēju atgriezties kino pasaulē.

Kelliju atveido austrāliešu aktrise Nikola Kidmena, savukārt Renjē III lomā redzams britu aktieris Tims Rots.

«Vai vispār ir iespējams uzņemt garlaicīgu filmu no šī bagātīgā materiāla? Izrādās, ka ir,» raksta žurnāla «The Hollywood Reporter» žurnālists Stīvens Daltons. «Apbrīnojami, kā režisors nesasniedz teju nevienu mērķi un izķērnā katru iespēju.»

Filmu «Grace of Monaco» nopēluši Kellijas bērni Monako princis Alberts II, kā arī viņa māsas Hannoveres princese Karolīna un Monako princese Stefānija. Viņi vairākkārt uzsvēruši, ka filmā attēlotie notikumi nav vēsturiski precīzi un tā nav uzskatāma par biogrāfisku.

Kinolente nepiedalās sacensībā par Kannu kinofestivāla galveno balvu «Zelta palmas zars».

Kannu kinofestivāls noslēgsies 25.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu