«The Guardian» sola publicēt jaunus Snoudena materiālus (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu laikraksta «The Guardian» žurnālists Glens Grīnvalds, kurš savās publikācijās atklātībai nodevis daudzus bijušā ASV izlūkdienestu darbinieka Edvarda Snoudena nopludinātos materiālus, trešdien paziņojis, ka drīzumā tiks publiskoti vēl citi lieli atklājumi.

Brazīlijā dzīvojošais Grīnvalds publiskoja Snoudena nopludinātos materiālus par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī.

Uz Snoudena materiāliem balstītie raksti šogad atnesa «The Guardian» Pulicera balvu.

Grīnvalds šomēnes publicēja savu jauno grāmatu «No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the US Surveillance State».

Intervijā raidorganizācijai CNN viņš norādīja, ka palikuši vēl daudzi neatbildēti jautājumi, piemēram, tieši kuru cilvēku sarunas noklausītas ASV, un tuvāko nedēļu laikā šie jautājumi tiks atbildēti.

Grīnvalds arī norādīja, ka izvērsti digitāli «uzbrukumi disidentu politiskajai aktivitātei» un salīdzināja šo situāciju ar likumpārkāpumiem, kas noveda pie ASV izlūkdienestu un tiesībsargājošo iestāžu reformām iepriekšējos gadu desmitos pirms interneta ēras.

ASV Kongresa komitejas pašreiz izvērtē pasākumus, kas reformētu elektronisko datu vākšanas noteikumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu