Aizsargājamā teritorijā konstatēta patvaļīga koku izciršana lielā apjomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) inspektori Kārsavas novadā konstatējuši patvaļīgu koku izciršanu dabas pieminekļa teritorijā.

Patvaļīga koku izciršana konstatēta dendroloģiskajā stādījumā «Mežvidu parks», kas atrodas Kārsavas novada Mežvidu pagasta nekustamajā īpašumā «Lūsēni».

Inspektoriem apsekojot teritoriju, uzmērīti nocirstie koki visā dabas pieminekļa teritorijā. Apsekojuma rezultāti liecina, ka ir nocirsti vismaz 364 koki, tajā skaitā divas parastās gobas, 24 vītoli, 17 parastās apses, 29 blīgznas, 18 parastās egles, 71 melnalksnis, trīs parastie oši, 62 āra bērzi, 59 parastās kļavas un 79 parastās liepas.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība un materiāli ir iesniegti Valsts vides dienestam zaudējumu aprēķināšanai.

DAP Latgales reģionālās administrācijas Dabas izglītības centra «Rāzna» vadītāja Regīna Indriķe atklāja, ka DAP ir aizdomas, kas ir veicis patvaļīgu koku izciršanu - tas varētu būt īpašnieks. Tomēr viņa vaina vēl ir jāpierāda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu