Piecās Latvijas pilsētās Jāņus ielīgos ar Blaumaņa «Skroderdienām Silmačos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piecās Latvijas pilsētās Jāņus šogad ielīgos ar Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienām Silmačos», pavēstīja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Līne. Izrādi laikā no 18. līdz 22. jūnijam Dailes, Nacionālā un Valmieras teātra aktieru, kā arī estrādes solistu izpildījumā uz brīvdabas skatuvēm rādīs Saulkrastos, Ikšķilē, Cēsīs, Bauskā un Kuldīgā.

Jāņi ir vislatviskākie svētki. Līdz ar dažādām saulgriežu tradīcijām neiztrūkstoša šo svētku sastāvdaļa jau gandrīz gadsimtu ir arī Blaumaņa leģendārais darbs «Skroderdienas Silmačos».

«Laiki iet, bet vērtības paliek. «Skroderdienas Silmačos» ir viens no pierādījumiem, ka, mainoties skatītāju paaudzēm, labākās un trāpīgākās latviešu izrādes vienmēr rod ceļu pie skatītājiem,» norādījis iestudējuma režisors Zigurds Neimanis, kurš izrādē atveidos Ābramu, kā daudzus gadus to darījis uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves.

Vēl iestudējumā lomās darbosies Ģirts Ķesteris, Ieva Puķe, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Mārcis Manjakovs, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Inese Ramute, Kārlis Neimanis, kā arī dziedātāji Agnese Rakovska, Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova. Iestudē jumu kuplinās arī vietējie deju un koru kolektīvi.

18. jūnijā izrāde notiks Saulkrastu brīvdabas estrādē, 19. jūnijā – Ikšķiles brīvdabas estrādē, 20. jūnijā – Cēsu pils parka estrādē, 21. jūnijā – Bauskas pilskalna estrādē un 22. jūnijā - Kuldīgas pilsētas estrādē.

Biļetes uz iestudējumu nopērkamas «Biļešu paradīzē», kā arī būs pieejamas uz vietas pirms izrādēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu