Koru olimpiādes ieskaņas koncertā skanēs Mortena Lauridsena mūzika

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 15. maijā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst. 19 notiks Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncerts, kurā Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, Agnese Egliņa, Tālivaldis Deksnis un diriģenti Andris Veismanis un Romāns Vanags atskaņos amerikāņu komponista Mortena Lauridsena mūziku. Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros šogad jūlijā norisināsies Rīgā.

Koncerta programmā iekļauta Pasaules koru olimpiādes Goda mākslinieciskā vadītāja, amerikāņu komponista Mortena Lauridsena (Morten Lauridsen, 1943) mūzika – dziesmu cikls ar vācu dzejnieka Rainera Marijas Rilkes vārdiem «Rožu dziesmas» («Songs of Roses»), madrigāli no cikla «Italian Renaissance Poems», vokāli simfoniskā darba «Lux Aeterna» trešā daļa «O Nata Lux» un citi skaņdarbi. Starp skaņdarbiem uz ekrāna tiks demonstrēti fragmenti no Maikla Stilvatera (Michael Stillwater) filmas «Shining Night» par M.Lauridsenu.

Mortens Lauridsens piecas reizes nominēts prestižajai «Grammy» mūzikas balvai, viņa skaņdarbi izdoti vairāk nekā 200 CD ierakstos un ieguvuši dažādas balvas. Kad 2013.gada februārī mūžībā aizgāja līdzšinējais Pasaules koru olimpiādes Goda prezidents - zviedru diriģents un mūzikas pasniedzējs Ēriks Ēriksons (Eric Ericson), šis pienākums tika uzticēts Mortenam Lauridsenam, ko komponists uzņēma kā lielu pagodinājumu.

Pasaules koru olimpiādes laikā M.Lauridsens ieradīsies Rīgā, lai sniegtu meistarklases, 17. jūlijā uzstātos Pasaules koru olimpiādes Zvaigžņu koncertā kopā ar kamerkori Ave Sol, bet 14.jūlijā Lielajā Ģildē kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Doma skolas zēnu kori un zēnu koriem no Lietuvas un Igaunijas Pasaules koru olimpiādes Baltijas zēnu koru koncertā atskaņotu savu skaņdarbu «Lux Eterna».

Biļetes uz Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncertu vēl ir nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Koncertu rīko Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienība sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu