Balets noslēgs sezonu ar klasiskā un laikmetīgā baleta vakaru «Iespējams IV»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 21.maijā, Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ar ikgadējo klasiskā un laikmetīgā baleta vakaru «Iespējams... IV» sezonu noslēgs Latvijas Nacionālais balets, informēja Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža. Vakara programmā būs jauno horeogrāfu, Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras studentu un absolventu, darbi.

«Iespējams IV» programma būs daudzveidīga. Tajā iekļauti jauno horeogrāfu Aleksandras Astreinas, Kristīnes Neikšinas, Antona Freimana, Raimonda Martinova, Milanas Komarovas, Jevgeņijas Trautmanes, Karinas Taranovas, Annas Russkes, Kristapa Jaunžeikara, Donata Rudzīša un citu darbi. Starp tiem ir gan solo numuri, dueti un trio, gan apjomīgi iestudējumi, kuros iesaistīti daudzi dejotāji. Viens no tādiem ir Martinova diplomdarbs «Kāda mākslinieka mūžs», kam atvēlēta baleta vakara otrā daļa. Jau tradicionāli baleta mākslinieki parādīs sevi klasiskā baleta sapņu lomās. Skatītāji varēs redzēt fragmentus no baletiem «Gulbju ezers», «Dons Kihots», «Žizele» un «Spartaks».

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis norādīja, ka viena lieta ir iegūt izglītību, bet pavisam cita - īstenot savas idejas uz skatuves. Viņš pastāstīja, ka daži darbi, kas iepriekšējos trīs gados izrādīti «Iespējams...», pēc tam ar panākumiem dejoti uz citām skatuvēm. Nākamajā sezonā horeogrāfes Elza Leimane-Martinova, Komarova un Trautmane jau veidos baleta viencēlienu izrādi LNO Jaunajā zālē, kas būs solis tuvāk iestudējumiem uz Lielās skatuves, pauda Leimanis. Viņš atklāja baleta mākslinieki «Iespējams...» gatavojas ar lielu aizrautību.

Skatītāji ir laipni aicināti apmeklēt arī šīs sezonas pēdējo baleta izrādi «Trīs tikšanās» 18.maijā, kur latviešu komponistu Pētera Vaska, Georga Pelēča un Riharda Dubras darbus interpretē dažādu nacionalitāšu laikmetīgā baleta meistari.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu