Latvala izcīna uzvaru Portugāles rallijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Svētdien Portugālē noslēdzās kārtējais pasaules rallija čempionāta posms un tajā pēc ilgāka pārtraukuma uzvaru svinēja somu sportists Jāri Mati Latvala no Volkswagen vienības. Viņa pārstāvētā komanda tikmēr sacensībās guva grandiozu trīskāršu uzvaru.

Pēc tam kā rallija līderu godā bija pabijuši Volkswagen komandas braucējs, norvēģis Andreass Mikelsens un Hyundai pārstāvis Daniels Sordo no Spānijas, Portugāles rallijā līdera grožus pārņēma Latvala un tos no rokām neizlaida līdz pat finišam. Uzvara gan nenāca viegli, jo Latvalam uz papēžiem visu laiku mina komandas biedrs un pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē.

Foto: Volkswagen Motorsport

Spiediens no aizmugures bija liels, tomēr Latvala spēja līdera pozīciju nosargāt un finišā tuvāko sekotāju Ožjē apsteidza par 8,2 sekundēm. Vēl 20,4 sekundes zaudēja Mikelsens, kurš tādējādi Volkswagen komandai nodrošināja pilnu godalgu komplektu.

Ceturtajā vietā Portugāles ralliju noslēdza brits Kriss Mīks, kurš kļuva par iepriekšējā čempionāta posma, Argentīnas rallija uzvarētāju (tā bija viņa pirmā uzvara WRC pilota karjerā), savukārt piektais palika igaunis Ots Tanāks.

Foto: Volkswagen Motorsport

Pārējās vietas pirmajā desmitniekā savā starpā sadalīja Daniels Sordo, Mads Ostbergs, Heidens Padons, Roberts Kubica un Martins Prokops.

Portugāles rallijs bija 2015.gada pasaules rallija čempionāta piektais posms, bet līdz sezonas beigām vēl atlikuši astoņi posmi. Nākamais no tiem norisināsies Sardīnijā no 11. līdz 14.jūnijam.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Ožjē ar 105 punktiem joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā, ziņo aģentūra LETA. Viņam ar 63 punktiem seko Mikelsens, bet trešajā pozīcijā ir Citroen braucējs Madss Estbergs, kuram par sešiem punktiem mazāk. Tikmēr Latvala ar 46 punktiem no devītās pozīcijas pakāpies uz piekto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu