Muzeju naktī aicina arī Bauskas Motormuzejs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāle starptautiskās akcijas «Muzeju nakts» ietvaros 17.maijā apmeklētājus gaidīs jau no plkst.10:00 rītā līdz pat plkst.01:00.

Pieskaņojoties šā gada devīzei «Sarkanā krāsa – dzintars», Bauskā godā tiks celta dzintara Volga, ar kuru autosportists Marģers Pinkulis nupat izcīnīja godpilno 3.vietu Biķernieku trasē sacensībās «Dzintara Aplis», kas ir leģendāro auto sacensību «Dzintara Volga» turpinājums. Apmeklētājiem būs iespēja visas dienas garumā skatīt vēl nekad neredzētus video kadrus no autosporta sacensību vēstures, kā arī spilgtākos mirkļus no «Dzintara Apļa» 2014. gada sezonas atklāšanas sacensībām. Visu dienu muzeja apmeklējums būs bez maksas, TVNET pavēstīja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa.

Starptautiskā akcija «Muzeju nakts» Latvijā notiek desmito reizi, un šī gada devīze ir «Sarkanā krāsa – dzintars». Ar šo devīzi noslēgsies Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas iezīmēja trejkrāsaino dzintara tapšanas ceļu. «Visu, ar ko mēs lepojamies, nosaucam «dzintara» vārdā - arī padomju laiku sportisko spēkratu Volga,» stāsta muzeja vadītājs Aivars Aksenoks.

Bez vēsturiskā sporta automobiļa GAZ 24 «Volga» un pastāvīgās seno spēkratu ekspozīcijas, Bauskas motormuzejā skatāmas arī divas jaunas izstādes: «Mans draugs, velosipēds» un «Latvijas autoceļu aprīkojums».

Izstāde «Mans draugs, velosipēds» sniedz ieskatu Latvijā kādreiz varenajā divriteņu būves nozarē, šajā reizē – laika posmā no 1920.-1960.gadam un, protams, riteņbraukšanas sacensību triumfa gājienā – «Vienības velobraucienā». Šis brauciens 1939.gadā pulcēja 6200 dalībnieku, kas bija par 1000 vairāk nekā 2013.gada braucienā. Tāpat izstādē varēs apskatīt arī kādu retu un unikālu eksemplāru – daudzkārtējam Vienības velobrauciena godalgu ieguvējam Arvīdam Immermanim dāvināto uzņēmuma «G.Erenpreis Original» savam laikam īpaši vieglo un moderno sacīkšu divriteni, ko sportistam savulaik dāvināja pats rūpnīcas direktors Gustavs Ērenpreiss. Izstāde «Mans draugs, velosipēds» muzeja apmeklētājiem būs atvērta līdz plkst. 18:00.

Savukārt izstāde «Latvijas autoceļu aprīkojums» sniegs lielisku ieskatu ceļu būves darbos Latvijā pēdējo 90 gadu laikā. Apmeklētāji varēs apskatīt dažādus ceļu būvdarbu priekšmetus, piemēram, piķī izmērcētu lāpstu, interesantus ceļa konusus kā arī dažādos laikos lietotas lielās ceļazīmes. Savukārt fotoattēlos varēs apskatīt ceļu ainavas un šodien jau neiedomājamo – smagos ceļa darbos strādājošas sievietes.

Izstādes izveidotas, pateicoties lieliskai sadarbība ar divriteņu privātkolekcionāriem – Mārtiņu Belicki, Artūru Upi un Latvijas Sporta muzeju, Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzeju, kā arī – ar Latvijas Ceļu muzeju.

17.maijā arī citi Bauskas muzeji piedāvā plašu un daudzveidīgu programmu. Piemēram, Bauskas pilī Muzeju nakts ietvaros tiks organizētas uguns tematikai veltītas izstādes, šovi un demonstrējumi uguns mākslā, amatniecībā un sadzīvē. V.Plūdoņa memoriālajā muzejā «Lejnieki» šī diena tiks pavadīta ar devīzi «Tikai sarkans dzintars vien…», bet Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā apmeklētāji varēs apskatīt mākslas darbu izstādes, apmeklēt Danskovītes izrādi «Dārgais pirkums», bet par omulību vakarā rūpēsies «Muzeja atbalsta biedrības mazais orķestris».

Muzeju nakts

Bauskas motormuzeja darba laiks: plkst.10:00 - 18:00

Adrese: Bauskas novads, Codes pagasts, «Sarkanmuiža 6», Bauskas novads (pie šosejas «Via Baltica» pagrieziena uz Mežotni).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu