Hamiltons, turpinot dominanci, labākais arī Monako «Grand Prix» kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas sestdien bija labākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma - Monako «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās.

Līdz ar to Hamiltons pirmo reizi izcīnīja Monako Lielās balvas izcīņas pole position, kas bija viņa piektā uzvara kvalifikācijas sacensībāsšosezon. Hamiltona pārstāvētajai «Mercedes» komandai kvalifikācijas sacensībās tādējādi izdevies gūt jau 25.uzvaru pēc kārtas, kas ir jauns F-1 rekords.

Šoreiz noslēdzošajā sesijā Hamiltons labāko apli veica minūtē un 15,098 sekundēs, par 0,342 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Rosbergu.

Startējot no «pole-position», Rosbergs šajā trasē uzvarēja 2013. un 2014.gada sacensībās.

Trešo vietu šoreiz kvalifikācijā izcīnīja «Ferrari» komandas vācu pilots Sebastjans Fetels, kuram sekoja austrālietis Daniels Rikjardo no «Red Bull» komandas, bet no trešās starta rindas svētdien gaidāmās sacensības uzsāks Rikjardo komandas biedrs Daņila Kvjats un otrs «Ferrari» pilots Kimi Reikenens.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 111 punktiem ir Hamiltons, bet viņam ar attiecīgi 91 un 80 punktiem seko Rosbergs un Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu