Uz TEDxRiga skatuves uzstāsies Austris Mailītis, Klāvs Sedlenieks, Iveta Vaivode un daudzi citi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atklāti tiek TEDxRiga 2015 runātāji, kas jau 11. jūnijā kinoteātrī Splendid Palace dalīsies savās idejās uz TEDxRiga skatuves. Jau ceturtās TEDxRiga konferences vadmotīvs būs «The Power of Small» jeb «Mazā spēks», un tajā līdzās citiem atzītiem pašmāju un ārzemju runātājiem uzstāsies arī Austris Mailītis, Klāvs Sedlenieks, Mārtiņš Vaivars, Uldis Zariņš un Dace Dzenovska.

Prestižās TED kustības nacionālā mēroga konference TEDxRiga savus runātājus atklāj pakāpeniski, un nupat pieciem jau iepriekš atklātajiem runātājiem - fotogrāfijas māksliniecei Ivetai Vaivodei, arhitektei Evelīnai Ozolai, epidemiologam un infektologam Ugam Dumpim, «Lielvārda» vadītājam Aivaram Gribustam un Latvijas eksprezidentam un ārstam Valdim Zatleram pievienojušies vēl pieci runātāji.

Viens no TEDxRiga 2015 runātājiem būs Klāvs Sedlenieks, sociālantropologs un pasniedzējs Rīgas Stradiņa universitātē. Pēc studijām un darba Lietuvā, Igaunijā, Lielbritānijā, ASV un Melnkalnē Klāvs atgriezies Latvijā, kur ir viens no sociālantropoloģijas virziena pamatlicējiem. Viņš labprāt medijos komentē sabiedrības norises, kas viņu padara par vienu no Latvijas redzamākajiem viedokļa paudējiem un intelektuāļiem.

Šā gada TEDxRiga konferencē uzstāsies arī Mārtiņš Vaivars, Infogr.am finanšu direktors, kurš ir arī debašu kultūras aktīvists un viens no tās pamatlicējiem Latvijā. Nodibinājis organizāciju «Quo Tu Domā», Mārtiņš iestājas par debašu kultūras un kritiskās domāšanas attīstību Latvijā.

Tāpat konferencē uzstāsies arī Austris Mailītis, latviešu arhitekts, kurš strādājis pie vairākiem liela mēroga projektiem, tai skaitā Latvijas paviljona Šanhajas Expo 2010, Šaoliņas lidojošo mūku tempļa Ķīnā un citiem. Austris ir vairāku Latvijas un starptautisku balvu ieguvējs, un interjeros un arhitektūrā viņu iedvesmo Latvijas daba un tradīcijas.

TEDxRiga 2015 runātājs Uldis Zariņš pēc izglītības un nodarbošanās ir bibliotekārs, taču sirdī mūziķis. Uldis ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs un Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks, kurš tic, ka bibliotekāra darbs ir interesants un aizraujošs.

Šā gada TEDxRiga konferencē piedalīsies arī Dace Dzenovska, kura līdz šim dzīvojusi Latvijā, Meksikā, Lielbritānijā un ASV, kur ieguvusi doktora grādu sociālantropoloģijā no Kalifornijas universitātes Bērklijā. Šobrīd Dace Oksfordas universitātē pasniedz antropoloģiju. Viņas līdzšinējie pētījumi saistīti ar nacionālismu, izpratni par valsts veidošanu un migrāciju postsociālisma kontekstā.

TEDxRiga konference šogad norisināsies jau ceturto reizi, un notiks 11. jūnijā Rīgas vecākajā kinoteātrī Splendid Palace. Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties www.ekase.lv, un to cena ir 50 eiro. Īpaša cena tiek piedāvāta arī studentiem - 30 eiro.

Universālveikals Stockmann, daloties savā pieredzē, ekspertīzē un domājot par detaļām, centīsies palutināt konferences viesus un lektorus ar svaigu un radošu garšu mirkli. Šī būs lieliska iespēja vēlreiz satikties un varbūt iegūt jaunu pieredzi! MĒS JUMS, Stockmann!

TEDxRiga 2015 partneris ir Lattelecom, atbalstītāji Latvijas Pasts, Stockmann, Rīgas Ekonomikas augstskola, Latvijas Universitāte, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, informatīvie atbalstītāji TVNET, LETA, TV24 un Radio NABA.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi «Idejas, ar kurām vērts dalīties» (Ideas worth spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu jomu speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām — sabiedrībai, organizācijām un personībām — dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. Pirmā TEDxRiga jeb neatkarīgi organizētā TED konference Rīgā tika rīkota 2012. gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu