Ņemcova slepkavības lietā parādījies jauns aizdomās turētais

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā par jaunu aizdomās turēto ir kļuvis Čečenijas iedzīvotājs Ruslans Muhadinovs, kuru izmeklētāji tur aizdomās par to, ka viņš apsolījis šajā noziegumā apsūdzētajiem 25 miljonus rubļu (452 tūkstošus eiro) par Ņemcova nogalināšanu, piektdien ziņoja Krievijas laikraksts «Kommersant».

«[Čečenijas] republikas tiesībsargājošo institūciju darbinieki Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes uzdevumā jau aizbrauca uz viņa mājām un nopratināja viņa radiniekus,» vēstīja «Kommersant».

Muhadinova radiniekiem tika uzdoti jautājumi, vai viņš Ņemcova slepkavības brīdī bijis Maskavā un ar kādu mērķi, vai interesējies par politiku, vai lieto narkotikas un stipros alkoholiskos dzērienus un kā izturas to iedarbības laikā, kāda ir viņa reliģija un vai ģimenē tikušas apspriestas karikatūras Francijas satīriskajā izdevumā «Charlie Hebdo».

Radinieki nopratināšanā pateica, ka Muhadinovs bijis tālu no politikas, nav lietojis stipro alkoholu un narkotikas, bijis tradicionālā islāma piekritējs, un karikatūras ģimenē nav tikušas apspriestas, ziņoja «Kommersant». Izmeklētājiem vēl nav izdevies atrast un nopratināt pašu Muhadinovu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Muhadinovs Maskavā izmantojis automašīnu «Mercedes ML». Saskaņā ar viena apsūdzētā Tamerlana Eskerhanova liecībām tieši ar šāda modeļa automašīnu pārvietojies Ņemcova slepkavības pasūtītājs, informēja «Kommersant».

Izmeklētāji, parādot Eskerhanovam Muhadinova fotogrāfiju, cer noskaidrot, vai Muhadinovs bijis tas pats «Rusiks», kurš apsūdzētajiem apsolījis 25 miljonus rubļu par Ņemcova likvidāciju, atzīmēja «Kommersant». Šim nolūkam izmeklētāji Muhadinova dzīvesvietas pasu nodaļā izņēmuši veidlapu ar viņa fotogrāfiju.

Ja Eskerhanovs atpazīs Muhadinovu kā «Rusiku», tad izmeklētāji par slepkavības pasūtītāju vairs neuzskatīs iekšējā karaspēka majoru Ruslanu Geremejevu no autoritatīvas čečenu ģimenes, ziņoja laikraksts. Izmeklētājiem nav izdevies nopratināt Geremejevu, kurš saskaņā ar mediju ziņām ir aizbraucis uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

55 gadus vecais Ņemcovs, kurš asi kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu paziņu Annu Duricku. Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāma ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība.

Ņemcova slepkavības lietā ir aizturēti pieci apsūdzētie - Zaurs Dadajevs, Anzors Gubaševs, Hamzats Bahajevs, Tamerlans Eskerhanovs un Šadids Gubaševs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu