Rīdzinieki satraukušies par aizdomīgi aktīvu helikopteru virs pilsētas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajās dienās Rīgas centrā ir lieli satiksmes sastrēgumi un ierobežojumi, jo pilsētā notiek Austrumu partnerības samits. Saistībā ar to daudz biežāk virs ēku jumtiem lido Valsts robežsardzes helikopters, kas uztrauc vairākus rīdziniekus.

Vairāki portāla TVNET lasītāji izteica satraukumu par helikopteru, kas trešdien no aptuveni pulksten 20 līdz 22 lidojis salīdzinoši zemu virs Rīgas centra ēkām, metot daudzus apļus un raisot cilvēkos bažas.

Arī ceturdien pa dienu helikopters bija biežs viesis debesīs virs Rīgas.

Aizsardzības ministrijā TVNET sacīja, ka Bruņoto spēku helikopters nav veicis lidojumus, norādot, ka Latvijas gaisa telpā lido ne tikai militārie gaisa kuģi, bet arī citu institūciju un privātie gaisa kuģi.

Foto: TVNET lasītājs

Civilās aviācijas aģentūras Aeronavigācijas daļas Radiotehniskā aprīkojuma uzraudzības nodaļas vadītājs Edgars Dreijers TVNET skaidroja, ka lasītāja uzfilmētais helikopters ir Valsts robežsardzes helikopters.

Šajās dienās Rīgā notiek Austrumu partnerības samits, un saistībā ar to robežsardzei ir dota atļauja veikt lidojumus virs Rīgas centra.

Līdzīgi lidojumi var notikt arī tuvākajās dienās.

Arī Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone TVNET apstiprināja, ka robežsardzes helikopteru lidojumi saistīti ar drošības pasākumiem Austrumu partnerības samita laikā, un Rīgas iedzīvotājiem nav pamata bažām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu