Notiks Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncerts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 15.maijā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst.19 notiks Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncerts «O Magnum Mysterium», informē «Pasaules koru olimpiādes 2014» sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Salna. Koncertā uzstāsies Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, pianiste Agnese Egliņa un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis, kā arī diriģenti Andris Veismanis un Romāns Vanags. Koncertu vadīs Orests Silabriedis.

Koncerta programmā iekļauta Pasaules koru olimpiādes Goda mākslinieciskā vadītāja, amerikāņu komponista Mortena Lauridsena mūzika. Starp skaņdarbiem uz ekrāna tiks demonstrēti fragmenti no Maikla Stilvatera filmas «Shining Night» par Lauridsenu.

Diriģents Vanags par Lauridsena mūziku stāstīja, ka tā ieņem stabilu vietu mūsdienu vokālās mūzikas repertuārā. Pēc viņa teiktā, Lauridsens šobrīd ir visvairāk atskaņotais amerikāņu koru mūzikas komponists. Ņemot vērā viņa ciešo saistību ar Pasaules koru olimpiādi, mēs vēlējāmies Latvijas klausītājiem jau šobrīd piedāvāt iespēju izbaudīt Lauridsena mūzikas mistisko burvību, norādīja Vanags.

Lauridsens ir piecas reizes nominēts «Grammy» mūzikas balvai. Viņa skaņdarbi izdoti vairāk nekā 200 ierakstos un ieguvuši dažādas balvas.

Pasaules koru olimpiādes laikā komponists ieradīsies Rīgā, lai sniegtu meistarklases. 17.jūlijā viņš uzstāsies Pasaules koru olimpiādes «Zvaigžņu koncertā» kopā ar kamerkori «Ave Sol», bet 14.jūlijā Lielajā ģildē kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Doma skolas zēnu kori un zēnu koriem no Lietuvas un Igaunijas Pasaules koru olimpiādes «Baltijas zēnu koru koncertā» atskaņos savu skaņdarbu «Lux Eterna».

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9.jūlija līdz 19.jūlijam notiks Rīgā. Tā mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā neatkarīgi no tautības, rases un izpildītā mūzikas stila. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un citi pasākumi.

Biļetes uz Pasaules koru olimpiādes ieskaņas koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs. Koncertu rīko Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienība sadarbībā ar nodibinājumu «Rīga 2014».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu