Nolans sašutis par tiesnešu lēmumiem (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēc pasaules čempionāta (PČ) otrās spēles (2:3) pret Vācijas izlasi izteicās, ka neesot apmierināts ar tiesnešu lēmumiem. Tāpat kanādiešu speciālists pastāstīja par vārtsargu spēli un vairākumu.

Soda metiens izšķīra uzvarētāju

«Ar katru minūti mēs spēlējām ar vien labāk un labāk,» pēc mača sacīja Nolans. «Diemžēl tas «bullītis» izšķīra spēles likteni. Uzskatu, ka komandām pašām ir jānosaka uzvarētājs, nevis tas jādara tiesnešiem. Manuprāt, piešķirtais soda metiens bija ļoti apšaubāms.»

«Pie viņu otrajiem gūtajiem vārtiem bija 100% aizmugure,» sašutis par tiesnešu lēmumu bija izlases galvenais treneris. «Tomēr kopumā man patika mūsu izlases cīņasspars. Tagad mēs atpūtīsimies un gatavosimies nākamajam mačam ar Kazahstānu.»

Pret kazahiem vārtos būs Masaļskis

Kanādas speciālists atzina, ka vidējā līmenī spēli šodien aizvadīja vārtsargs Kristers Gudļevskis. «Viņš zina, ka ir spējīgs aizvadīt labāku maču. Un tas attiecas uz visu komandu, mums jāpaceļ spēles līmenis.»

«Ar vārtsargiem mēs turpināsim rotēt,» atklāja Nolans. «Tālāk jau mēs skatīsimies, kurš parādīs augstāku līmeni - tam arī dosim priekšroku atlikušajās spēlēs.»

Mēģinās atrast pareizo spēlētāju salikumu

«Girgensona maiņā mēs ielikām Meiju. Labi darbojās Daugaviņa trijnieks. Turnīram ejot, mums ir jāatrod pareizais spēlētāju salikums,» sacīja Nolans.

«Vairākums šodien bija ļoti labs. Man patika, kā mēs tajā kontrolējām ripu. Pateicoties spēlētāju pārsvaram, guvām ļoti svarīgus vārtus. Daugaviņš vairākumā darbojās kā ceturtais uzbrucējs, tas bija pareizais lēmums,» skaidroja Latvijas valstsvienības treneris.

Vācija turnīra pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 2:1 tikai pēcspēles metienu sērijā pieveica Kazahstānas valstsvienību.

Nākamo maču Latvijas komanda aizvadīs otrdienas vakarā, kad spēkiem mērosies ar Kazahstānu. Turpinājumā gaidāmas cīņas ar ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
13.05.2014.20.45Kazahstāna - Latvija
15.05.2014.16.45ASV - Latvija
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Vāciju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, (Edgars Masaļskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Māris Jass, Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Koba Jass, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis, Herberts Vasiļjevs, Ronalds Ķēniņš, Miķelis Rēdlihs, Zemgus Girgensons, Roberts Lipsbergs, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu